AKP-MHP-DEM ve İmralı hattında başlayan açılım süreci belirsizliğini koruyor. Barzani'ye yakınlığı ile bilinen Rudaw, dikkat çeken bir iddiayı ortaya attı.

İddiaya göre açılım sürecinde yeni bir aşamaya geçilecek.

İddiaya göre, temmuz ayının ilk haftasında Süleymaniye kırsalında sembolik bir “silah bırakma töreni” düzenlenecek. Medya mensuplarının da davet edileceği törene, 20-30 kişilik bir grup PKK'lı katılacak.

Silahların bırakılacak yerin de IKBY'ye bağlı Süleymaniye kırsalında olacağı belirtiliyor.

‘Cinsel istismar davası’ tuzağı ile emekliyi 2,5 milyon TL dolandırdılar
‘Cinsel istismar davası’ tuzağı ile emekliyi 2,5 milyon TL dolandırdılar
İçeriği Görüntüle

Habere göre, 3-10 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilmesi planlanan törende, sayılarının 20 ila 30 arasında olduğu tahmin edilen bir grup PKK'lı, kameraların önünde silahlarını bırakacak.

ŞEHRE İNMEYECEKLER İDDİASI

Öte yandan, silah bırakan örgüt üyelerinin şehir merkezlerine inmeyeceği, törenin ardından silahsız bir şekilde örgüte bağlı dağ kamplarına geri dönecekleri öne sürüldü.

Kaynak: Haber Merkezi