MHP Lideri Devlet Bahçeli partisinin TBMM'deki grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik soruşturmalarla ilgili “İddianameler süratle hazırlanmalı, kovuşturmalar etkin şekilde en kısa sürede tamamlanmalıdır” diyen Bahçeli, CHP’nin canlı yayında yargılama çağrısına da destek verdi.

Türkiye'nin 39 yıllık kargo devi iflas etti
Türkiye'nin 39 yıllık kargo devi iflas etti
İçeriği Görüntüle

İBB soruşturması avukatlarından adliye önünde eylem: İddianame bir an önce yazılmalı
İBB soruşturması avukatlarından adliye önünde eylem: İddianame bir an önce yazılmalı
İçeriği Görüntüle

Bahçeli, PKK’nın silah bırakma sürecine ilişkin de “Devletin başı ‘Terörsüz Türkiye’yi gerçekleştirmekle mükelleftir. O sebeple sayın Cumhurbaşkanımızın her daim yanında olacağız” dedi.

Bahçeli'nin öne çıkan açıklamaları şöyle:

"Bizleri takip eden bütün vatandaşlarımızı yürekten selamlıyorum. Kırılmadan, kırışmadan, kıvırmadan, kısır heveslere kapılmadan her defasında yenilenerek mücadeleleri geride bıraktık. Yeri geldi candan geçtik ama ülkülerimizden, ülkemizden ve ilkelerimizden asla ödün vermedik. Her şeyden önce Türkiye dedik.

12 ASKERİN ŞEHİT OLMASI

6 Temmuz günü aldığımız kara haber ile kahrolduk. Pençe Kilit Bölgesi'nde bir mağarada metan gazı zehirlenmesine bağlı olarak 12 askerimiz şehit oldu. Şehitlerimize Allah'tan rahmet niyaz ediyor, ailelerine ve milletimize baş sağlığı diliyorum. Ülkemiz huzur menziline doğru mesafe alırken dedikodu iklimini sıcak tutmaya çalışanları göz ardı etmiyoruz. Fitnebazların tehditlerini bozmak, bayatlamış tuzaklarını işlevsiz hale getirmek için teyakkuz halindeyiz.

12 ocağa ateş düştü: Şehitlerin cenaze programı belli oldu
12 ocağa ateş düştü: Şehitlerin cenaze programı belli oldu
İçeriği Görüntüle

CHP'NİN CANLI YAYIN TALEBİNE DESTEK

Masumiyet karinesi esastır. Ağaca su vermek adalet dikene su vermek zulümdür. CHP ağaca su vermişse kaygı ve korku duymasına gerek yoktur ancak dikene su vermişse bunun bedelini sonuna kadar ödemelidir. Çalan, çırpan, milletin kesesini, devletin kasasını boşaltan zihniyetlerin adalet ve hukuk sözleri neyse, suya yazılan yazı odur. İddianameler süratle hazırlanmalı, kovuşturmalar etkin şekilde, en kısa sürede tamamlanmalıdır. Savcılara güvenimiz tamdır ve gece gündüz çalıştıkları bellidir. Tavı kaçan yargı süreçlerinin siyasi kutuplaşmayı beslemesi muhtemel akıbettir. Yargı süreçlerinin uzaması sakıncalıdır ve gerek yoktur. Adli yılın başlaması ile bu ağır yükü ülkemizin gündeminden çekip çıkaralım. Duruşmaların canlı yayınlanmasını talep etmişti CHP. Madem bu talebinde ısrarlıdır, madem milletimizin her şeyi birebir takibinden yanadır. O halde biz de bu beklentinin makul ve meşru değerlendirilerek ak koyunun kara koyunun mahşeri vicdan huzurunda terkip ve teşri edilmesini ümitle temenni ediyoruz. Suçlamaların odağındaki şahıslar Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu unutmamalıdır.

Özgür Özel'den Erdoğan'a bir TRT çağrısı daha: Hodri meydan!
Özgür Özel'den Erdoğan'a bir TRT çağrısı daha: Hodri meydan!
İçeriği Görüntüle

Malum TV’lerde, sağda solda sabah akşam fütursuzca konuşanların güvencesi nedir? Rüşvetle mücadele konuşulurken bu kenelere neden göz yumuluyor? Fitne yayan muhaliflere katlanmak zorunda mıyız? Bunlar siyaset değil düşmanlık yapıyor. Gündelik polemiklerin, sürekli şaibe içeren beyanların, azgınlaşan parti ihtirasların ülkemizde ne var ne yok yutmasına müsaade edemeyiz.

"PKK'NIN SİLAH BIRAKMASI SADECE BİR ZAMAN MESELESİDİR"

PKK'nın silah bırakması artık sadece bir zaman meselesidir. Bizi tanımayanların bir zamanlar içimize sızıp kapalı devre faaliyet içinde olanların bugün bize ne Türklük ne ülkücülük hakkında ahkam kesmeyeceğini ifade etmek isterim. Herkes baksın işine çevirsin dümenlerini oynasınlar kağıttan kaplan yöntemlerini.

PKK’nın silah bırakma takvimi netleşiyor
PKK’nın silah bırakma takvimi netleşiyor
İçeriği Görüntüle

"DEVLETİN BAŞI TERÖRSÜZ TÜRKİYE'Yİ GERÇEKLEŞTİRMEKLE MÜKELLEFTİR"

Terörsüz Türkiye artık bir devlet politikası haline gelmiştir. Devletin başı Terörsüz Türkiye'yi gerçekleştirmekle mükelleftir. O sebeple sayın cumhurbaşkanımızın her daim yanında olacağız."

Erdoğan-İmralı heyeti görüşmesi sona erdi! DEM Parti'den ilk açıklama
Erdoğan-İmralı heyeti görüşmesi sona erdi! DEM Parti'den ilk açıklama
İçeriği Görüntüle

Bahçeli'den yapay zeka tepkisi: Kabak kafaları, özürlü beyinleri, zehirli dilleri...
Bahçeli'den yapay zeka tepkisi: Kabak kafaları, özürlü beyinleri, zehirli dilleri...
İçeriği Görüntüle

Kaynak: Haber Merkezi