PKK’nın 12 Mayıs’ta yaptığı açıklamada silah bırakma ve kendini fesih kararını duyurmasının ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM’de yer alan tüm siyasi partilerin temsilcilerinden oluşacak bir komisyon kurulması çağrısı yaptı.
Çağrıya AKP’den itiraz geldi. AKP Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sarıkaya, NTV’ye yaptığı açıklamada MHP lideri Bahçeli’nin komisyon çağrısına ilişkin şunları söyledi:
"SADECE SİLAH BIRAKMAK YETERLİ DEĞİL"
“Son 40 yıllık sürece baktığımız zaman Türkiye’nin terör noktasında ödemiş olduğu çok ciddi bedeller var. 40 binden fazla insanımızı şehit verdiğimiz bu süreçte ekonomik olarak baktığımızda 1-2 trilyon dolar arasında ifade edilen masrafın sağlanmış olduğu bir süreçten bahsediyoruz dolayısıyla sayın Bahçeli’nin çağrısı ve Sayın Cumhurbaşkanımızın iradesiyle başlamış olan bu sürecin gelmiş olduğu noktada İmralı’dan yapılan çağrıyla birlikte PKK terör örgütünün bugün itibariyle silah bırakmış olmasını başlatan süreci ifade etmiş olmasını son derece kıymetli ve değerli buluyorum. Ancak sadece silahları bırakmış olmanın yeterli olmadığı, silahların teslim edilmiş olmasının gerektiğini de belirtmek istiyorum.
Silahların herhangi bir şekilde daha gündem oluşturduğu bir ortam içerisinde TBMM’deki sürecin konuşulabilme imkanının olmadığı kanaatindeyim."