Beşiktaş’ta Rusya Premier Lig ekibi Spartak Moskova’ya transfer edilme ihtimali bulunan Gedson Fernandes’in Portekiz temsilcisi Benfica’da bulunan yüzde 50’lik payı, 10 milyon Euro karşılığında satın alındı. 2022 yılında 6 milyon Euro bonservis karşılığında Benfica’dan transfer olan Gedson Fernandes’in toplam bonservisi, bugün ödenen bedelle birlikte 16 milyon Euro’yu buldu.
KAP'A BİLDİRİLDİ
Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A. Ş. tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan duyuru şu şekilde:
“Şirketimiz, Profesyonel Futbolcu Gedson Carvalho Fernandes'in transfer sözleşmesinde bulunan; ‘Oyuncunun ileride başka bir kulübe kiralanması ya da satılması durumunda, elde edilecek gelir Kulübümüz ve SL Benfica Kulübü arasında 50% - 50% olarak paylaşılacaktır.’ maddesindeki 50% 'lik payı SL Benfica kulübünden 10.000.000 Avro karşılığında satın almıştır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”