TELE1 ÖZEL
Şırnak’ın Silopi ilçesi Başverimli Beldesi Belediye Başkanı Medeni Tatar'ın Belediye Meclis toplantısında muhalif belediye meclis üyelerine silah çektiği iddia edildi.
Silopi Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek suç duyurusunda buluna CHP Belediye Meclis Üyesi Ahmet Tatar 2 Eylül 2024 tarihli Belediye Meclis toplantısında yaşananları şöyle anlattı:
“Saat 10.00 sıralarında Başverimli Belediyesi’nde meclis toplantısındaydım. Vermiş olduğumuz soru önergesi görüşülüyordu. CHP’den seçilen Salih Zeyrek ve Ramazan Kahraman isimli meclis üyelerimiz de toplantıda hazır bulunuyordu. DEM Parti Meclisi Üyesi Ramazan Oğuz ile Salih Zeyrek arasında soru önergesi nedeniyle tartışma çıktı. O esnada oturumu yöneten Belediye Başkanı Medeni Tatar soru hakkında kendisi gibi düşünen Ramazan Eğuz’u destekleyip, belinde bulunan silahı çıkardı.”
Belediye Başkanı Tatar’ın silah çektiği anda belediye personellerinin müdahale ettiği ve ve kendisinin araya girmeye çalıştığını belirten Ahmet Tatar suç duyurusunda olayın gelişime dair şunları söyledi:
“Ben de araya girmeye çalıştığımda Başkan Medeni Tatar bana ‘Sizleri burada yaşatmam, burası ya size kalır ya da bize kalır. Ananızı avradınızı sinkaf ederim’ dedi. Ayrıca o sırada Medeni Tatar pencereyi açarak ‘Mehmet’ diye bağırdı. Bunun üzerine Medeni Tatar’ın oğlu Adem ve abisi Mehmet bana ve Salih’e hitaben ‘eşek oğlu eşek, şerefsiz, sen kimsin, ananı avradını sinkaf ederim’ dedileri. Medeni Tatar, Adem Tatar ve Mehmet Tatar üzerimize doğru saldırdılar ancak araya meclis üyelerinin girmesi üzerine bizi darp edemediler.”
Olay yerine Jandarma’nın geldiğini ve Salih Zeyrek’i gözaltına aldıklarını belirten Ahmet Tatar, “Jandarma Komutanı toplantı salonuna geldi. Salih’i alıp götürdüler. Ben karakol komutanına ‘baskın yapan kişileri alacaksın’ dediğimde ‘sen çok oluyorsun, senin sesin çok yüksek çıkıyor’ dedi” diye konuştu.
1 Ekim 2024 tarihinde belediye başkanın oğlu Adem Tatar tarafından da tehdit edildiğini belirten Ahmet Tatar ifadesini şöyle noktaladı:
‘“Bir daha babama saygısızlık yaparsan kimseyi dinlemem ya burası bize kalır ya size’ dedi. Olay nedeniyle Medeni Tatar, Adem Tatar ve Mehmet Tatar’dan şikayetçiyim.”





