TELE1 Haber Merkezi

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, partisinin TBMM’deki grup toplantısının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Hatimoğulları, Öcalan'ın PKK'ya 15 Şubat’ta silah bırakma çağrısı yapacağı dair iddiaları yanıtladı.

5 meslek örgütünden AKP'ye çağrı: Gözaltındaki gazetecileri serbest bırakın 5 meslek örgütünden AKP'ye çağrı: Gözaltındaki gazetecileri serbest bırakın

“15 ŞUBAT’A YETİŞMEZ”

Çağrının 15 Şubat’a yetişmeyeceğini ifade eden Hatimoğulları, “Bu çağrı 15 Şubat’a yetişmeyebilir. Çünkü heyetimiz Kürdistan Bölgesel Yönetimi’ne de çeşitli ziyaretler yapacak. Hem heyetimiz, hem parti merkezimiz, çeşitli istişareleri devam ettiriyor” dedi.

“BU AY İÇERİSİNDE TARİHİ BİR ÇAĞRI GERÇEKLEŞEBİLİR”

Hatimoğulları, açıklamasının devamında ise “Bu istişarelerden çıkacak sonuçlar, Sayın Öcalan’a ulaştırılacak. Tahminimizce bu ay içerisinde tarihi bir çağrı gerçekleşebilir” diye konuştu.

AKP'YE ÇAĞRI

Hatimoğulları, ayrıca iktidara seslenerek, “Barışın ve diyaloğun yolunun açılması” çağrısı yaptı.

Hatimoğulları, şu sözlerle konuşmasını noktaladı:

“İktidara çağrımızı yineliyoruz. Çözüm ve diyalogla ilgili yol haritalarını açıklamalılar. Sayın Öcalan üzerindeki tecrit kalkmalı. Bugün sabah İstanbul belediyelerine dönük operasyonlar, Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanımıza verilen cezalar, bu diyalog sürecini dinamitlemektedir. Bu nedenle çağrımızı, iktidara ve devlet aklına bir kez daha yapıyoruz. Barışın ve diyaloğun gelişmesinin önünü açın”

Kaynak: Haber Merkezi