DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, düzenlediği basın toplantısında İmralı sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Üçüncü İmralı görüşmesine dair bilgi veren Doğan, “DEM Parti İmralı heyeti adaya gidiş hazırlıkları yapıyor. Başvuru bugün itibariyle yapıldı ve en kısa sürede bu haftayı tamamlamadan sayın Öcalan ile görebilmeleri için İmralı adasına gitmelerini bekliyoruz” dedi.

Doğan da Eş Başkan Tuncer Bakırhan gibi çağrının 'görüntülü' olarak yapılmasının temenni ettiklerini söyledi:

"Bazı konular netlik kazanmamış olsa da çağrının görüntülü bir şekilde olmasını temenni ettiğimizi daha önce de söyledik. Toplumsal talebin de bu yönde olduğunu ifade ettik."

"YÖNTEM GÖRÜŞMEDEN SONRA NETLEŞECEK"

Doğan sözlerine şöyle devam etti:

"Artık asıl tartışmamız gereken konunun da tarihsel açıklamanın kendisi olmalı. Tabii ki yöntem önemli. Ama bu konuda usule dair gerekli duyarlılığın bu konunun ciddiyetine ilişkin bir tutumun olacağını DEM Parti olarak düşünüyoruz. Beklentimiz görüntülü olarak olması. Hangi yöntemle olacağı görüşmeden sonra netlik kazanabilir. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şerif ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şerif ile görüştü
İçeriği Görüntüle

İmralı heyeti bugün yaptı başvurusunu. En kısa sürede gitmelerini bekliyoruz. Bu konuda teyit bekliyoruz. "

AHMET TÜRK İÇİN DE BAŞVURU YAPILDI

Doğan, İmralı'ya gidiş için yapılan başvuruda Ahmet Türk için de bir başvuru yapıldığını söyledi.

Doğan'ın sözleri şöyle:

"Henüz başvurulara ilişkin bir dönüş olmadığı için Ahmet Türk de heyette olacak diye bir bilgiyi teyit edemiyorum. Ama başvurucular arasında Ahmet Türk de var."

Kaynak: Haber Merkezi