‘Cinsel istismar davası’ tuzağı ile emekliyi 2,5 milyon TL dolandırdılar
‘Cinsel istismar davası’ tuzağı ile emekliyi 2,5 milyon TL dolandırdılar
İçeriği Görüntüle

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) iki kez, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) bir kez ihlal kararı verip tahliyesini istediği eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş için AİHM bir ihlal kararı daha verdi.

TAHLİYE BAŞVURUSU REDDEDİLDİ

Avukatlar AİHM'ın kararının ardından tahliye ve ardından beraat için harekete geçerek, Demirtaş, Figen Yüksekdağ hakkında tahliye başvurusu yaptı. Ancak tahliye başvurusu, Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından reddedildi. Mahkeme kararında, AİHM kararının kesinleşmediği belirtildi.

Buna göre, Adalet Bakanlığı İnsan Hakları Dairesi Başkanlığı'nın Demirtaş'ın AİHM kararıyla ilgili mahkemeye gönderdiği inceleme yazısında, "Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi İkinci Dairesi 8 Temmuz 2025 tarihinde Selahattin Demirtaş’ın başvurusuna ilişkin incelemesini tamamlamış ve ihlal kararı vermiştir. Karar henüz kesinleşmemiştir" denildi.