Deprem riskine karşı harekete geçen bankalar, İstanbul dışına çıkarak Ankara gibi güvenli bölgelere yöneliyor. QNB Türkiye Genel Müdürü Ömür Tan, olası Marmara depremine karşı aldıkları tedbirleri anlattı.

Habertürk'ten Ahmet Kıvanç'ın haberine göre, Tan, olası Marmara depremi ve diğer afetlere karşı hazırlık amacıyla Bütünleşik Afet Yönetimi Programını başlattıklarını söyledi. Programın personel güvenliği ve iş sürekliliğini sağlamak üzere 8 ana alan altında organize edilen 36 projeden oluştuğunu belirten Tan, program kapsamında Ankara’da genel müdürlük çalışmalarını yedeklemek amacıyla yeni bir merkez kurduklarını ifade etti. Tan, “Bu merkezdeki altyapı ve insan kaynağının yedeklenmesi sayesinde, ülkemizde meydana gelebilecek doğal afetlerde çalışanlarımıza ve müşterilerimize kesintisiz destek sunmayı amaçlıyoruz” dedi.

Konya'da 5,2'lik deprem nedeniyle 7 evde çatlak oluştu Konya'da 5,2'lik deprem nedeniyle 7 evde çatlak oluştu

Ofiste, genel müdürlük faaliyetlerinin yanı sıra IBTECH, iştirakler ve alternatif satış kanalları birimlerinin de yedeklendiğini belirten Tan, şu an itibarıyla bu ofiste hibrit çalışma modeliyle 424 kişinin görev yaptığını, yeni alımlarla bu sayının 830’a ulaşmasını hedeflediklerini anlattı. Tan, “Bu merkez, İstanbul’daki ana operasyon merkezinin hizmet verememesi durumunda devreye girecek şekilde donatıldı” diye konuştu. Tan, Ankara dışından gelen personel için kira yardımı dahil çeşitli teşvikler sağladıklarını belirtti.

“6 ŞUBAT DEPREMİNDEN ÖNCE 45 ŞUBENİN LOKASYONU DEĞİŞTİRİLDİ”

6 Şubat depreminden 2 yıl önce başlattıkları projeyle tüm şubelerin deprem dayanıklılığının kontrol edildiğini, 45 şubenin lokasyonunun değiştirildiğini, bunlardan 4’ünün İskenderun, Kahramanmaraş Çarşı ve Elâzığ’da olduğunu belirten Tan, yeni lokasyonlara taşınan şubeler sayesinde, bölgede bulunan 50 şubeden hiçbirinin depremde çökmediğini, binaların bazılarının hasar gördüğünü ancak can kaybına yol açacak bir yıkım yaşanmadığını anlattı.

YIL SONU DOLAR TAHMİNİ 42–43 TL

Son zamanlarda artan faizlere dair soruları yanıtlayan Ömür Tan, bugünü konuşmak için bugünkü ekonomik görünüme nasıl ulaşıldığını hatırlamak gerektiğini söyledi. Son 2 ayda iç ve dış gelişmelerle piyasaların oldukça hareketli bir dönem yaşadığını, döviz kurunda kısa süreli bir volatilite olduğunu kaydeden Tan, doların aynı gün içerisinde 36,5 TL’den 42,0 TL’ye yükseldikten sonra 38,0 TL bandında dengelendiğini ifade etti. Merkez Bankası ve ekonomi yönetiminin bu süreçte çok doğru ve hızlı aksiyonlar aldığını kaydeden Tan, ancak artan faizle birlikte bankacılık sektöründeki bilançoların da etkilendiğini vurguladı. Tan, “Faizler arttı ancak yıl sonu için enflasyon ve döviz kuru beklentilerimizde büyük bir değişim yapmadık. Mevcut koşullar altında 2025 yıl sonunda enflasyonun %28,0 seviyelerinde olacağını tahmin ediyoruz. USD/TL’nin de 42,0 - 43,0 bandına yılı tamamlamasını bekliyoruz. Ayrıca, Türkiye’nin kredi notlarında da yatay bir seyir öngörüyoruz” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ