Fenerbahçe’de seçim ile ilgili nihai karar verildi.

Süper Lig’de sezonun sona ermesiyle birlikte Kulüp Başkanı Ali Koç’a ve yönetime tepki sesleri yükselmişti.

Sarı lacivertli kongre üyeleri, şampiyonluğun ezeli rakipleri Galatasaray’a kaptırılması ve ligdeki kupa hasretinin 12 yıla çıkması nedeniyle imza kampanyası başlatmıştı.

Kulüp Başkanı Koç, yazın kongreye gidilmeyeceğini belirterek, seçimli genel kurul için eylül ayını işaret etmişti.

İMZALAR TESLİM EDİLDİ

Kongre üyeleri tarafından başlatılan imza kampanyasında toplanan imzalar geçtiğimiz günlerde kulübe teslim edilmişti.

Fenerbahçe'den yapılan açıklamada, konuya ilişkin "Fenerbahçe Spor Kulübü Genel Sekreterliği tarafından görevlendirilen komisyonumuz, Yüksek Divan Kurulu Başkanlığı’ndan 03.07.2025 tarihinde toplam 9.684 beyannameyi ıslak imzalı olup olmadığı, geçerli noter tasdikine sahip olup olmadığı, imza sahibinin kanun ve tüzüğün öngördüğü yazılı şartları taşıyıp taşımadığı ve benzeri şekli ve hukuki herhangi bir kontrol yapılmaksızın tutanak eşliğinde teslim almıştır" açıklaması yapılmıştı.

FİKSTÜR AÇIKLANINCA SEÇİM TARİHİ BELLİ OLDU

Süper Lig’de bugün fikstürün belli olmasının ardından kulüpten konuyla ilgili resmi açıklama geldi.

İLK TOPLANTI 13-14 EYLÜL

açıklamada, kongrenin 13-14 Eylül tarihlerinde yapılacağı, ilk toplantıda yeterli çoğunluğun sağlanamaması durumunda ise kongrenin 20-21 Eylül tarihinde gerçekleştirileceği belirtildi.

Kulüpten, konuya ilişkin yapılan açıklama şu şekilde:

“18 Mayıs 2025 tarihinde yaptığımız açıklamada, Fenerbahçe Spor Kulübü’nün Seçimli Olağanüstü Genel Kurulu’nu Eylül ayında yapacağımızı ve kesin tarihlerin 2025-2026 lig fikstürünün belli olmasından sonra kararlaştırılacağını camiamıza duyurmuştuk.

Bugün Türkiye Futbol Federasyonunda çekilen kuralar neticesinde takımımızın maç programı belli olmuştur.

Yönetim Kurulumuz, Seçimli Olağanüstü Genel Kurulun 13-14 Eylül tarihlerinde yapılmasına; ilk toplantı yeterli çoğunluğun sağlanamaması durumunda ise kongrenin 20-21 Eylül tarihinde gerçekleştirilmesine karar vermiştir.

Göreve geldiğimiz günden bu yana Fenerbahçe’mizin çıkarlarını korumak adına her türlü zorluğun karşısında durduk.

Bu camiayı zayıf düşürmek için planlanan her adımla mücadele ettik. Fenerbahçe’mizin birlik ve beraberliğini hedef alanlara karşı sessiz kalmadık, hiçbir zaman da kalmayacağız.

Biz bu göreve bedeli ne olursa olsun sorumluluğunu üstlenmek için geldik.

Son dönemde bazı odakların sistemli şekilde yalanlar ve iftiralarla yürüttüğü organize kötülüğe karşı dimdik ayaktaysak, bu Fenerbahçe’mizin haklılığı ve vicdanlı insanlara olan inancımız sayesindedir.

Fenerbahçe’mizin birliği, bağımsızlığı ve geleceği için şimdi bu mücadeleyi, kulübümüzün gerçek sahipleri olan kongre iradesine bırakıyoruz.

Hiç kimsenin endişesi olmasın ki, kongre tarihine kadar Yönetim Kurulu olarak kulübümüzü tüm branşlarda yeni sezona hazırlamak için her türlü çalışmayı özveri ile yapmaya devam edeceğiz. Kongre sürecinin bu hazırlıklarımızı aksatmaması için büyük titizlik göstereceğiz.

Tüm camiamızı, bu tarihi dönemeçte kulübümüze sahip çıkmaya çağırıyorum.

Dursun Özbek'ten Victor Osimhen açıklaması!
Dursun Özbek'ten Victor Osimhen açıklaması!
İçeriği Görüntüle

Çünkü bu sadece bir seçim değil, Fenerbahçe’mizin geleceğine sahip çıkma meselesidir.”

Kaynak: Haber Merkezi