TELE1 Spor Servisi
Fenerbahçe, ezeli rakibi Galatasaray ile oynadığı mücadelede yabancı hakemin görev almasının ardından Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) yeni bir başvuru yaptı.
Sarı lacivertli yönetim, Süper Lig’de sezonun kalan maçlarında yabancı hakemlerin görev alması için federasyona resmi başvuru yaptığını açıkladı.
Sarı lacivertli kulüpten yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:
“24 Şubat 2025 tarihinde oynanan derbi müsabakasına Türkiye Futbol Federasyonu tarafından atanan yabancı hakem heyeti yönetiminin Türk futboluna olumlu anlamdaki katkıları spor kamuoyunun çoğunluğu tarafından görülmüştür.
Gerek müsabaka öncesi gerekse müsabakadan sonra hakem heyetinin performansı sonucunda aynı hakemin bazı Süper Lig kulüpleri tarafından da kendi müsabakalarında istenmesi, bugüne kadarki taleplerimizin haklılığının bir göstergesidir.
Bu sebeple Türkiye Futbol Federasyonu’na 25 Şubat 2025 tarihinde müracaat ederek 2024 - 2025 sezonunda kalan tüm müsabakaların yabancı hakemler tarafından yönetilmesi talebimiz resmi olarak iletilmiştir.
Bu bağlamda rakiplerimizin bizimle olan müsabakalarının yabancı hakem tarafından yönetilme isteğini memnuniyetle karşıladığımızı kamuoyunun bilgisine sunarız.”