Sabah gazetesinde yer alan habere, Türkiye'nin en zengin isimleri arasında yer alan Mehmet Salih Tatlıcı'nın vefatı ardından başlayan miras kavgası devam ediyor. Tatlıcı'nın ilk eşinden olan oğlu Mehmet Tatlıcı, üvey kardeşi Uğur Tatlıcı'ya Florida'da da dava açmış ve 740 milyon dolar tazminat talebinde bulunmuştu.

Söz konusu davada yeni bir gelişme yaşandı. Mehmet Tatlıcı, herhangi bir gelirden faydalanamaması, taşınmazlar üzerinde hakkının bulunmaması, Florida Mahkemesi'ne ödenecek harcın yüksek olması

ve karşılayabilecek ekonomik yeterliliğinin bulunmaması nedeniyle savcılığa koştu. Tatlıcı'nın söz konusu nedenlerden dolayı mal varlığını gizleyerek adli yardım talebinde bulunduğu ortaya çıktı.

Mehmet Tatlıcı'nın İstanbul 13. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne yaptığı başvuruda 740 milyon dolarlık (26 milyar TL) tazminat davası için ödemesi gereken peşin harç miktarı olan 442 milyon 307 bin liraya dair adli yardım talebinde bulundu.

Uğur Tatlıcı'dan açıklama
Sayın Yetkili,

1- Müvekkillerim Uğur Tatlıcı ve annesi Nurten Tatlıcı, Merhum M. Salih Tatlıcı 2009 yılında vefat ettikten sonra kendilerini hayır işlerine adamışlar, rahmetli M. Salih Tatlıcı adına kurdukları Salih Tatlıcı Vakfı üzerinden hayır çalışmalarına odaklanmışlardır. Merhum M. Salih Tatlıcı adına yerli ve yabancı sayısız derneğe bağışta bulunmuşlar ve yüzlerce burslu öğrenci okutmuşlardır.

2- 05 Şubat 2025 tarihinde https://www.tele1.com.tr/ alan adlı internet sitenizde yayınlanan “Böyle miras kavgası görülmedi! 26 milyarı var harç parası yok” başlıklı haber ve medyada çıkan diğer haberlerin, haber içeriğine bakılmaksızın, başta Uğur Tatlıcı ve annesine, sonra da rahmetli hayırsever iş insanı M. Salih Tatlıcı’nın hatırasına zarar vermektedir.

3- Müvekkil Uğur Tatlıcı ve annesi, isimlerinin, fotoğraflarının ve ailevi meselelerin basında yer almasından rahatsızlık duymakta, her ne sebeple olursa olsun basında yer almak istememektedirler.

4- Müvekkillerimiz hakkında haber yapmamanızı talep ederiz. Saygılarımızla.

Nurten Tatlıcı ve Uğur Tatlıcı vekili
Av. Süleyman Furkan Çelikkol