Uzmanlar tarafından gerçekleştirilen incelemeler, filizlenmiş sarımsakların antioksidan bakımından daha zengin ve sağlığa yararlarının iki katına çıktığını ortaya koyuyor.
Özellikle son zamanlarda Kuzey Kore'deki artan sarımsak araştırmalarında, filizlenen sarımsakların besin değerinin arttığı kanıtlandı. Antioksidan seviyesi de normalinden daha fazla yükselen filizlenen sarımsaklar, ayrıca vücudu koruyan etkileri ile de ön plana çıkıyor. Bu sebeple uzmanlar, filizlenen sarımsakları çöpe atmak yerine sağlığına fayda getirmek amacıyla tüketmenizi öneriyor.
Mynet.com'da paylaşılan içeriğe göre, Filizlenmiş sarımsak, damar tıkanıklığına iyi gelir. Damarların enflamatuar ve oksidatif stresten korunmasına yardımcı olur. Buna yardımcı olan şey ise sarımsakta bulunan sülfürdür.
Kış mevsiminde yalnızca yemeklerinize değil, tüm haliyle de sarımsak yiyebilirsiniz. Böylece bağışıklık sisteminizi kuvvetlendirerek üst solunum yollarına ve bulaşıcı hastalıklara karşı direncinizi yükseltmiş olursunuz.
Filizlenen sarımsağın lezzti normalinden bir tık daha acı olabilir, fakat pişirdiğinizde bu keskin lezzet normale dönecektir. Filizlenmiş sarımsakta herhangi bir ezik, çürüme veya koku farklılığı yok ise gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz.
Filizlenen sarımsağı değerlendirebileceğiniz 3 farklı kullanım alanı:
1. Mutfakta Kullanım: Filizlenen sarımsak, çorba, sos, sote ve yemeklerde aroma verici olarak kullanılabilir. Filizi acımsı bir tat verebileceğinden, tercihe bağlı olarak çıkarılabilir.
2. Doğal Gübre ve Bitki Yetiştirme: Filizlenen sarımsakları toprağa ekerek yeni sarımsaklar yetiştirebilir veya bitkileriniz için doğal gübre olarak kullanabilirsiniz.
3. Sağlık ve Cilt Bakımı: Filizlenen sarımsak, antioksidan açısından zengin olduğu için bağışıklık sistemini destekleyici çaylar, doğal antibiyotik karışımları veya cilt maskelerinde kullanılabilir.