Ton balığının faydaları ile bağlantılı olan besin değerleri şu şekildedir:

* Toplam yağ: 0,6 g

* Kolesterol: 47 mg

* Sodyum: 54 mg

* Potasyum: 527 mg

* Protein: 29 g

* A vitamini: 65 IU

* B6 vitamini: 1 mg

* Magnezyum: 42 mg

* Kalsiyum: 4 mg

* D vitamini: 82 IU

* Demir: 0,9 mg

Ton balığında yer alan vitaminler şöyledir:

* D vitamini

* B6 vitamini

* A vitamini

* Omega-3

Birçok vatandaş tarafından yanıtı merak edilen bir diğer soru da "Ton balığı faydaları nelerdir?" oldu. İşte cevabı...

* Bağışıklık sistemini güçlendirir

* İçerisinde EPA ve DHA omega 3 yağ asitleri barındırır

* Göz kuruluğunu önler

* Kalp ve damar sağlığını destekler

* İyi kolesterol (HDL) seviyelerini artırır

* Folik asit içeriğiyle gebelik döneminde tüketilirse faydalıdır

* Duygu durum değişikliklerinin dengelenmesine yardımcı olur

* İştah sorunlarının düzelmesine destek verir

* Kan akışını hızlandırır ve felç riskini azaltır

* Ton balığı protein ve potasyum bakımından zengindir ve buna bağlı olarak tansiyon sorunlarının önüne geçer

* Ton balığı aynı zamanda beyin sağlığını destekler

* Karaciğerde biriken zararlı maddelerin atılımında destekleyici bir rolü vardır

* Cildin nem dengesini düzenler ve içerdiği omega 3 yağ asitleriyle saç foliküllerini besler