Ton balığının faydaları ile bağlantılı olan besin değerleri şu şekildedir:
* Toplam yağ: 0,6 g
* Kolesterol: 47 mg
* Sodyum: 54 mg
* Potasyum: 527 mg
* Protein: 29 g
* A vitamini: 65 IU
* B6 vitamini: 1 mg
* Magnezyum: 42 mg
* Kalsiyum: 4 mg
* D vitamini: 82 IU
* Demir: 0,9 mg
Ton balığında yer alan vitaminler şöyledir:
* D vitamini
* B6 vitamini
* A vitamini
* Omega-3
Birçok vatandaş tarafından yanıtı merak edilen bir diğer soru da "Ton balığı faydaları nelerdir?" oldu. İşte cevabı...
* Bağışıklık sistemini güçlendirir
* İçerisinde EPA ve DHA omega 3 yağ asitleri barındırır
* Göz kuruluğunu önler
* Kalp ve damar sağlığını destekler
* İyi kolesterol (HDL) seviyelerini artırır
* Folik asit içeriğiyle gebelik döneminde tüketilirse faydalıdır
* Duygu durum değişikliklerinin dengelenmesine yardımcı olur
* İştah sorunlarının düzelmesine destek verir
* Kan akışını hızlandırır ve felç riskini azaltır
* Ton balığı protein ve potasyum bakımından zengindir ve buna bağlı olarak tansiyon sorunlarının önüne geçer
* Ton balığı aynı zamanda beyin sağlığını destekler
* Karaciğerde biriken zararlı maddelerin atılımında destekleyici bir rolü vardır
* Cildin nem dengesini düzenler ve içerdiği omega 3 yağ asitleriyle saç foliküllerini besler