Haber

Hemen hemen her mutfakta var! Ton balığı yemek sağlıklı mı?

Dünyada milyonlarca insan ton balığı tüketiyor. Peki, ton balığı ne kadar sağlıklı? İşte, merak edilen sorunun yanıtı...

Ton balığının faydaları ile bağlantılı olan besin değerleri şu şekildedir: * Toplam yağ: 0,6 g * Kolesterol: 47 mg * Sodyum: 54 mg * Potasyum: 527 mg * Protein: 29 g * A vitamini: 65 IU * B6 vitamini: 1 mg * Magnezyum: 42 mg * Kalsiyum: 4 mg * D vitamini: 82 IU * Demir: 0,9 mg

Ton balığında yer alan vitaminler şöyledir: * D vitamini * B6 vitamini * A vitamini * Omega-3

Birçok vatandaş tarafından yanıtı merak edilen bir diğer soru da "Ton balığı faydaları nelerdir?" oldu. İşte cevabı... * Bağışıklık sistemini güçlendirir * İçerisinde EPA ve DHA omega 3 yağ asitleri barındırır * Göz kuruluğunu önler * Kalp ve damar sağlığını destekler * İyi kolesterol (HDL) seviyelerini artırır * Folik asit içeriğiyle gebelik döneminde tüketilirse faydalıdır * Duygu durum değişikliklerinin dengelenmesine yardımcı olur * İştah sorunlarının düzelmesine destek verir * Kan akışını hızlandırır ve felç riskini azaltır * Ton balığı protein ve potasyum bakımından zengindir ve buna bağlı olarak tansiyon sorunlarının önüne geçer * Ton balığı aynı zamanda beyin sağlığını destekler * Karaciğerde biriken zararlı maddelerin atılımında destekleyici bir rolü vardır * Cildin nem dengesini düzenler ve içerdiği omega 3 yağ asitleriyle saç foliküllerini besler