İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Osman Erk, Ramazan sofralarında bulunması gereken en sağlıklı 10 besini açıkladı. Peki, listede hangi besinler yer aldı? İşte, Ramazan sofraları için en iyi 10 besin...
Ad
Sebze: Düşük enerji, yüksek vitamin, mineral, lif, fitobesin ve su içeriği ile sağlıklı bir seçenektir, kan şekeri ve kolesterolü dengeler.
Baklagil: Mercimek, nohut, fasulye gibi çeşitleriyle protein, vitamin, mineral ve lif bakımından zengindir, uzun süreli tokluk sağlar.
Kefir: Protein, magnezyum, fosfor ve probiyotikler açısından zengindir, sindirimi kolaylaştırır ve bağışıklık sistemini destekler.
Yoğurt: Sindirim sistemi ve bağırsak sağlığını destekler, vücudun yağ yakımını hızlandırabilir.
Yumurta: Çoğu vitamin ve minerali içerir, kaliteli protein ve aminoasitler sağlar.
Salata: Çeşitli yeşillikler ve çiğ sebzelerden oluşur, vitamin ve mineral açısından zengindir.
Hurma: Yüksek antioksidan içeriğiyle bilinir ve şeker, protein, lif, kalsiyum, fosfor, demir, potasyum, selenyum, A ve B vitaminleri içerir.
Zeytin: Tekli doymamış yağ asitleri, lif, antioksidanlar, A, E, D, K vitaminleri ile demir, selenyum, magnezyum ve B vitaminleri açısından zengindir.
Çorba: Sindirimi kolay ve doyurucu olan çorba çeşitleri, besleyici ve bağışıklığı güçlendirici özelliklere sahiptir.
Ceviz: Omega 3 ve Omega 6 yağ asitleri, protein, lif, antioksidanlar, bitkisel steroller ve arginin içerir. Kolesterol düşürmeye yardımcı olur.