Haber

İşte Türkiye'nin en iyi 20 gastronomi bölümü!

ÖSYM'nin taban ve tavan puanlarına göre en iyi 80 gastronomi bölümü belli oldu. Peki, listenin zirvesinde hangi üniversite yer aldı? İşte, Türkiye'nin en iyi 20 gastronomi bölümü...

20. ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ Uygulamalı Bilimler Fakültesi (İSTANBUL) (Vakıf) Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Fakülte) (Burslu) (4 Yıllık)

19. HALİÇ ÜNİVERSİTESİ Güzel Sanatlar Fakültesi (İSTANBUL) (Vakıf) Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Fakülte) (Burslu) (4 Yıllık)

18. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ Güzel Sanatlar Fakültesi (İSTANBUL) (Vakıf) Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Fakülte) (Burslu) (4 Yıllık)

17. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ Turizm Fakültesi (ESKİŞEHİR) (Devlet) Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Fakülte) (4 Yıllık)

16. İSTANBUL KENT ÜNİVERSİTESİ Sanat ve Tasarım Fakültesi (İSTANBUL) (Vakıf) Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Fakülte) (İngilizce) (Burslu) (4 Yıllık)

15. İSTANBUL OKAN ÜNİVERSİTESİ Uygulamalı Bilimler Fakültesi (İSTANBUL) (Vakıf) Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Fakülte) (Burslu) (4 Yıllık)

14. ANTALYA BİLİM ÜNİVERSİTESİ Turizm Fakültesi (ANTALYA) (Vakıf) Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Fakülte) (İngilizce) (Burslu) (4 Yıllık)

13. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Turizm Fakültesi (ANTALYA) (Devlet) Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Fakülte) (4 Yıllık)

12. İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ Güzel Sanatlar Fakültesi (İSTANBUL) (Vakıf) Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Fakülte) (Burslu) (4 Yıllık)

11. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi (İSTANBUL) (Vakıf) Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Fakülte) (Burslu) (4 Yıllık)

10. ANKARA MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi (ANKARA) (Vakıf) Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Fakülte) (İngilizce) (Burslu) (4 Yıllık)

9. İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi (İSTANBUL) (Vakıf) Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Fakülte) (Burslu) (4 Yıllık)

8. İSTANBUL OKAN ÜNİVERSİTESİ Uygulamalı Bilimler Fakültesi (İSTANBUL) (Vakıf) Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Fakülte) (İngilizce) (Burslu) (4 Yıllık)

7. BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi (ANKARA) (Vakıf) Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Fakülte) (Burslu) (4 Yıllık)

6. İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi (İSTANBUL) (Vakıf) Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Fakülte) (İngilizce) (Burslu) (4 Yıllık)

5. İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ Uygulamalı Bilimler Fakültesi (İSTANBUL) (Vakıf) Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Fakülte) (İngilizce) (Burslu) (4 Yıllık)

4. İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ Uygulamalı Yönetim Bilimleri Yüksekokulu (İZMİR) (Vakıf) Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Yüksekokul) (İngilizce) (Burslu) (4 Yıllık)

3. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu (İSTANBUL) (Vakıf) Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Yüksekokul) (İngilizce) (Burslu) (4 Yıllık)

2. YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ Güzel Sanatlar Fakültesi (İSTANBUL) (Vakıf) Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Fakülte) (İngilizce) (Burslu) (4 Yıllık)

1. ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ Uygulamalı Bilimler Fakültesi (İSTANBUL) (Vakıf) Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Fakülte) (İngilizce) (Burslu) (4 Yıllık)