Süper Lig’de ve Türkiye Kupası’nda sezonu şampiyonlukla tamamlayan Galatasaray’da, bu başarının en büyük mimarlarından biri hiç kuşkusuz Victor Osimhen oldu.
Sarı kırmızılı ekip, geçen sezon başında Napoli'den kiralanan Osimhen’in bonservisini almak için çalışmalarını sürdürüyor.
Al Hilal'in defalarca kez teklif yaptığı Nijeryalı yıldız, bu teklifleri reddederken Avrupa kulüpleriyle de görüşmelerine devam ediyor.
İtalya'dan da talipleri olduğu öğrenilen Osimhen için, İtalyan gazeteci Alfredo Pedulla’dan dikkat çeken bir açıklama geldi.
Pedulla, "transfer piyasasının tarihindeki en karmaşık oyunculardan biri" olarak tanımladığı Osimhen ile ilgili şunları söyledi:
"Bakın, Osimhen ile her şey her gün değişebilir. Bence o, son 10 yılın transfer piyasasının en karmaşık oyuncularından biri oldu. Geçen yaz zaten karmaşıktı, hatırlarsınız. Sonra Galatasaray’ı seçmeye karar verdi. Şimdi, eğer parayı almayı isteseydi, açıkçası size bu kadar net söylüyorum, etrafından dolanarak söylemeden, Al Hilal'in yeni forveti olacaktı. Al Hilal ona 35 milyon euro yıllık maaş artı bonuslarla 40 milyon euroya kadar teklif etti. Sonra Kulüpler Dünya Kupası geldi. Ve o, Theo Hernandez gibi, gitmemeyi tercih etti."
"Yine de tekrar denemeye çalışacaklarını dışlamıyorum, ama onun her zaman Suudi Arabistan’a kapıyı kapattığını biliyorum. Çünkü sevmediği bir yer, gitmek istemiyor. Henüz genç, 27 yaşında gitmek istemiyor. Onu tanıdığım kadarıyla, bir hafta, iki ay sonra sıkılır ve sonra İtalya'ya geri döner. Biliyorsunuz, parayla herkesi ikna edebilirsiniz, ama şu anda bu bir hayır."
"Galatasaray umut ediyor, ancak bu kolay değil. Bugün itibariyle Premier Lig kulüpleri somut bir adım atmadı ve Juventus dışlanamaz, ancak bu operasyon paraya mal oluyor."
"Eğer Giuntoli kalsaydı, size bugün Kulüpler Dünya Kupası’ndan sonra Osimhen’in Juventus’un yeni forveti olacağına yüzde 80 kesinlikle söylerdim. Şimdi, Giuntoli olmadan belki bu yüzde 80 olmayacak, ama o bir karar verene kadar Juventus’un hâlâ bir umudu olabilir, belki bu operasyonu daha sonra gerçekleştirebilirler."