İBB Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun X hesabı erişime engellendi.
19 Mart’ta gözaltına alınması ve 23 Mart’ta tutuklanmasının ardından İmamoğlu, sosyal medya hesabından yurttaşlara sesini duyurmaya çalışıyordu. İmamoğlu’nun hesabına ulaşmak isteyen yurttaşlar, “Yasal talep doğrultusunda, TR sınırları içindeki @ekrem_imamoglu için erişim engellendi” açıklamasıyla karşılaştı.
İmamoğlu’nun X hesabı, “5651 sayılı Kanunun 8/A maddesi kapsamında, millî güvenlik ve kamu düzeninin korunması gerekçesiyle” erişime engellendi.
Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, İmamoğlu’nun X hesabının kapatılmasına ilişkin yayımladığı mesajda, “İmamoğlu’nun, X hesabından yapılan paylaşımları kendisin yapmaması ve kamu düzenine zarar vermesi nedeniyle; tutukluluğunun sona ermesine kadar (tedbiren) X hesabının erişime engellenmesi için başvuru yapıldığını” belirtti.
YÜZLERCE İMAMOĞLU
Sosyal medya kullanıcıları ve bazı CHP’liler, X’teki profiline Ekrem İmamoğlu’nun fotoğrafını koyarak tepki gösterdi.
İMAMOĞLU FOTOĞRAFLI HESAPLARA DA ENGELLEME
İmamoğlu'nun fotoğrafını profil resmi yapan bazı sosyal medya hesaplarının da engellendiği öğrenildi. Hesapların engellenmesine sebep ise X platformunun o hesapları sahte hesap olarak algılaması gösterildi.