Haber

Restoran sahibi 'sipariş etmem' dediği yemekleri saydı

Sosyal medya kullanıcısı Julia Besz, restoran sahibi arkadaşının "Ben dışarı çıktığımda bu yemekleri sipariş etmem" diyerek yaptığı uyarıları paylaştı.

Sosyal medya kullanıcısı Julia Besz, restoran sahibi bir arkadaşının tavsiyelerini paylaşatı. Arkadaşının tavsiyelerini paylaşan Besz, bazı işletmelerin müşterilere bozulmaya yakın yiyecekler sunduğunu söyledi. “Ben bu yemekleri sipariş etmem” diyen Besz’in paylaşımı 400 binden fazla izlendi.

Nefes'te yer alan habere göre, bir zincir restorana ya da şık bir restorana gidildiğinde menüde yer alan "spesiyaller" bölümünün dikkate değer olduğunu söylerken, bu kategorideki yemeklerin genelde baharatlı ve soslu olduğunu dile getirdi.

Besz, "Menüdeki ilk bölüm spesiyaller oluyor. Genelde zararsız gözükse de sos ve baharatlarla dikkatinizi dağıtıyorlar ve siz yemeği bitirince hem menüdeki en pahalı ürünlerden birini hem de eski yemekleri yemiş oluyorsunuz" dedi.

Balık restoranlarına da değinen Besz, dikkat çekici iddialarda bulundu. İşletmeci olan arkadaşının tavsiyesini paylaşan Besz, "Deniz kıyısında olmayan deniz ürünleri restoranları da riskli fakat özellikle kabuklu deniz ürünleri sipariş ederken dikkatli olun" dedi. Besz, "Eğer bu restoranı yakından tanımıyorsanız, günlük sipariş verdiklerini ya da çok iyi bir soğuk depolama alanı olduğunu bilmiyorsanız sağlığınızı riske atıyorsunuz. Deniz ürünlerinin depolanmasında yapılacak bir hata gıda zehirlenmesi için saatli bomba gibi" dedi.

Açık büfelerde de dikkatli olunması gerektiğini söyleyen Besz, özellikle bir gıda grubundan uzak durulması gerektiğini altını çizdi. Besz, "Açık büfelerde tavuk ürünler bakterilerin üremesi için harika bir alan oluşturuyor. Eğer açık büfelerde yemeklerin ısısı doğru ayarlanmamışsa çok büyük bir risk var. Özellikle yoğun olan işletmelerde her tencere dikkatlice kontrol edilmiyor" dedi. Besz, bu tür ürünleri tüketenlerle ilgili olarak, "Bu ürünlerin bozuk olduğunu görerek anlayamazsınız ama 12 saat sonra hissedersiniz" dedi.

Öte yandan Besz, soğuk içecek konusunda da uyarıda bulundu. Buz makinelerinin genelde düzgün temizlenmediğini söylerken, "Bu tür yerlerde buz tüketmek resmen soğuk bir petri kabından içmek gibi bir şey" dedi.