Taksim Meydanı; İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile il ve ilçe belediyelerindeki çok sayıda yöneticinin gözaltına alındığı 19 Mart Çarşamba günü polis bariyerleriyle çevrilerek yaya trafiğine tamamen kapatıldı
CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve parti yönetimi, başta Saraçhane mitingleri olmak üzere çok sayıda protesto eylemi gerçekleştirirken, Taksim Meydanı yayalara ve gruplara kapatıldı.
Meydanı tamamen çevreleyen bariyerler mart ayı sonunda bazı noktalarda açılarak tek tek yayaların meydana giriş çıkışlarına imkân sağlandı. Meydanın Mete Caddesi, Kazancı Yokuşu, İstiklal Caddesi, Tarlabaşı, Talimhane ve Elmadağ girişlerinde açılan bariyerlerden tek tek yayaların geçişine izin verildi, ancak olası grup girişlerine karşı bariyerlerin tamamı kaldırılmadı.
Tarlabaşı yönünde yaya geçişine izin verilen bariyer cepleri...
İstiklal Caddesi yönünde Taksim Meydanı'na giriş imkânı sağlanan bariyer aralığı.
Ancak tekil yaya girişlerine imkân sağlamak için açılan bu aralar dışında meydanı çevreleyen polis bariyerleri -bu fotoğrafta Mete Caddesi - Atatürk Kültür Merkezi istikametinde olduğu gibi- kaldırılmadı.
1 Mayıs Emek Bayramı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü gibi günlerde yürüyüşlere kapatılan Taksim Meydanı'nda bariyerler, bugünlerin ertesinde kaldırılıyordu. Ancak 19 Mart'ta konan bariyerlerin kaldırılmadığı görüldü.
Taksim Meydanı, Sıraselviler Caddesi istikametindeki bariyerler.
Taksim Cumhuriyet Anıtı önündeki bariyerler.
Taksim Meydanı, Talimhane istikametindeki bariyerler.
Taksim Camisi önünden Taksim Cumhuriyet Anıtı.
Taksim Meydanı, Gezi Parkı'nı çevreleyen bariyerler.
Gezi Parkı'ndan Elmadağ- Harbiye istikametindeki bariyerler.