Trendyol Süper Lig'in 25. haftası, derbi heyecanına sahne oldu. RAMS Park'ta oynanan Galatasaray-Fenerbahçe karşılaşması, golsüz eşitlikle sona erdi.
Karşılaşmayı, Sloven hakem Slavko Vincic yönetti. Vincic’in yardımcılığını ise Tomaz Klancnick ve Andraz Kovacic yaptı. Dev maçta VAR koltuğunda ise Slovenyalı hakem Alen Borosak oturdu.
TRIO'DAN PENALTI YORUMU
Yayıncı kuruluş BeIN Sports'ta ekrana gelen TRIO programında; eski hakemler Bülent Yıldırım, Deniz Çoban ve Bahattin Duran, Fenerbahçe'nin maçın ikinci yarısında penaltı beklediği pozisyonu yorumladı.
Eski hakemler, Fenerbahçeli oyuncu Kostic'in korner atışında, topun Galatasaray oyuncusu Lemina'nın koluna temas ettiği pozisyonda, sarı lacivertli ekibe penaltı verilmesi gerektiğini belirtti.
DENİZ ÇOBAN: KRİTERLER KONULDUĞUNDA ZATEN PENALTI OLDUĞU ORTAYA ÇIKIYOR
Eski hakem Deniz Çoban, pozisyon ile ilgili şunları söyledi:
"Oyuncu, topun elle temasını önlemeye çalışıyor mu? Hayır. Destek eli bununla ilgili değil. Top oyuncunun kendi vücudundan ya da arkadaşından sekerek, beklenmeyen şekilde mi eline geliyor? Hayır. Ee kriterleri koyduğumuz zaman zaten penaltı olduğu ortaya çıkıyor"
BÜLENT YILDIRIM: BAHSETTİĞİMİZ KRİTERLERDEN POZİSYON PENALTI
Eski hakem Bülent Yıldırım da "Esas şuna gelmemiz lazım. Burada oyuncunun dikkatsiz davranmış olup, kolu uzatması. Oyuncu risk almış, bahsettiğimiz kriterlerden pozisyon penaltı" ifadelerini kullandı.
Bahattin Duran ise şunları söyledi:
"Bu pozisyon net penaltı! Devam kararı yanlış. Top kornerden geldi. Bu topu oyuncular gördü. Yakın çekimde bir görüntü var, top 'rainbow ball' değil. Lemina'nın üst koluna geldi. Oyuncular topu görüp havaya çıktılar, Lemina'nın önünde Davinson var. Top Davinson'a çarpmadan, kimseye çarpmadan doğrudan Lemina'nın eline geldi. Kol tamamen açık. Beklenmeyen top olmadı. Lemina bu topu hep gördü. Doğal olmayan koluna temas etti. Net bir penaltı"