İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliğince yürütülen soruşturma kapsamında, Nâzım Hikmet'in yeğeni fotoğraf sanatçısı Murat Germen hakkında "Kişiler arasında ayrımcılık yaparak bir kişinin olağan bir ekonomik etkinlikte bulunmasını engelleme" suçundan yakalama kararı çıkarıldığı öğrenildi.

Eşiyle birlikte yurt dışından ülkeye girerken Sabiha Gökçen Havalimanı'nda gözaltına alınan Germen, Çağlayan Adliyesi'ne götürüldü.

BirGün'e konuşan Germen'in eşi Sema Germen, Çağlayan Adliyesi’nde olduklarını belirterek, dosyada gizlilik kararını olduğunu söyledi.

Germen, "Şu an ne diyeceğimi bilmiyorum ama ülkesini her zaman seven, imkanı varken kalmayı tercih eden, vatansever birine böyle bir muamelenin yapılmasını içime sindiremiyorum" diye konuştu.

SERBEST BIRAKILDI

Yeni Parti'de son gelişmeler! CHP'de Özgür Özel ve 90 vekil istifa etti! Yeni Parti kuruluyor
Yeni Parti'de son gelişmeler! CHP'de Özgür Özel ve 90 vekil istifa etti! Yeni Parti kuruluyor
İçeriği Görüntüle

Savcılıkta ifade veren Murat Germen, ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından serbest bırakıldı.

Kaynak: ANKA