Galatasaray, şampiyonluk yarışının yanı sıra yeni sezon kadrosunu şekillendirmek için de yoğun bir mesai yürütüyor. Başkan Dursun Özbek'in sessizliğini koruyarak perde arkasında yönettiği transfer çalışmalarında, sarı-kırmızılılar büyük bir bombayı patlatmaya hazırlanıyor.
Sabah Gazetesi'nin haberine göre Galatasaray, sezon sonunda takımdan ayrılması beklenen Dries Mertens'in yerine 10 numara pozisyonuna dünyaca ünlü bir ismi transfer etmek için Premier Lig’e yöneldi. Hedefteki isim ise Manchester City’nin Portekizli yıldızı Bernardo Silva.
Uzun yıllardır City forması giyen ve takımın kazandığı şampiyonluklarda kilit rol oynayan Silva için resmi temaslar başlatıldı. Sezon sonunda İngiliz devinden ayrılma ihtimali bulunan 30 yaşındaki oyuncu için hem kulübüyle bonservis pazarlığı yapılıyor hem de menajeriyle 3+1 yıllık sözleşme için görüşmeler sürüyor.
Bernardo Silva'nın şu an için tüm teklifleri değerlendirme sürecinde olduğu, kararını sezon sonunda vereceği belirtiliyor. Bu sezon tüm kulvarlarda 45 maça çıkan yıldız futbolcu, 4 gol ve 4 asistle takımına katkı verdi.
Bu transfer gerçekleşirse, Galatasaray son yılların en flaş hamlelerinden birini yapmış olacak. Bernardo Silva, Süper Lig’e gelmesi halinde ligin kalitesine doğrudan etki edebilecek bir isim olarak öne çıkıyor.