Dünya

Gazze'de açlıktan ölenlerin sayısı 289'a yükseldi

Gazze'de açlıktan hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 8 artarak 115'i çocuk olmak üzere 289'a yükseldi.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı Genel Müdürü Munir el-Burş, açlıktan hayatını kaybedenlere ilişkin son bilgileri paylaştı. Burş, son 24 saatte 8 Filistinlinin daha açlık ve yetersiz beslenme nedeniyle yaşamını yitirdiğini belirtti.

Burş, Gazze Şeridi'nde 7 Ekim 2023'ten bu yana açlıktan hayatını kaybedenlerin sayısının 115'i çocuk olmak üzere 289'a yükseldiğini kaydetti.

Birleşmiş Milletlerin (BM) desteklediği Entegre Gıda Güvenliği Aşama Sınıflandırması (IPC) tarafından yayımlanan son raporda, "15 Ağustos 2025 itibarıyla Gazze kentindeki kıtlığın felaket seviyesi olarak bilinen 5. seviyede olduğunun kanıtlarla doğrulandığı" bildirilmişti.