AFAD verilerine göre, Bursa’nın Gemlik ilçesinde saat 13.57’de 4.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin yerin 12.91 kilometre derinliğinde olduğu kaydedildi.

RTÜK Başkanlığı sona eren Ebubekir Şahin'in yeni görevi belli oldu
RTÜK Başkanlığı sona eren Ebubekir Şahin'in yeni görevi belli oldu
İçeriği Görüntüle

Gemlik’te dün 1 saat arayla 3.9 ve 4.2 büyüklüğünde depremler meydana gelmişti.

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, son depremin ardından sosyal medya hesabından yeni bir paylaşım yaptı. Depremin Gemlik Fayı üzerinde olduğunu belirten Görür tehlikeli bir yer olduğunu belirtti.

Görür, şu ifadeleri kullandı:

“Şahinyurdu-Gemlik/Bursa’da yine 4,4 deprem. Bu deprem Gemlik Fayı üzerinde. KAF’ın güney kolu üzerinde. Kuzey kolda enerji birikimi fazla olduğu için burası da etkileniyor. Tehlikeli bir yer. Yerleşim itibariyle itina gerektiriyor. Er veya geç olabilecek büyük bir deprem ciddi zarar verebilir. DEPREM DİRENÇLİ GEMLİK üzerinde ciddiyetle durulmalıdır.”

Bursa’da bir saatte iki deprem! Naci Görür’den kritik yorum
Bursa’da bir saatte iki deprem! Naci Görür’den kritik yorum
İçeriği Görüntüle

Görür, önceki gün meydana gelen depremlere ilişkin şunları söylemişti:

“Şahinyurdu-Gemlik/Bursa’da 4,0 deprem oldu. KAFın Güney kolu üzerinde. Marmara’da, KAF’ın kuzey kolunda deprem bekliyoruz ama burası da önemli. Enerjiyi geç birktiryor ama tehlikeli. Yöneticiler dikkatli olmalı ve burayı deprem dirençli hale getirmelidir. Halk talep etmeli.”

Kaynak: Haber Merkezi