İstanbul Esenyurt'ta sokak ortasında dövülerek öldürülen gazeteci Hakan Tosun'un cenazesi Adli Tıp Kurumu'ndan alındı.

Tosun yarın düzenlenecek cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlanacak. Tosun için cenaze töreni 16 Ekim 2025 Perşembe günü Kağıthane Cemevi'nde tören düzenlenecek.

NE OLMUŞTU?

Gazeteci Hakan Tosun, 10 Ekim Cuma günü İstanbul, Esenyurt’ta saldırıya uğradı. Ağır yaralı halde bulunan Tosun, Çam ve Sakura Hastanesi’ne götürüldü. 13 Ekim’de Hakan Tosun’un beyin ölümü gerçekleşti. Olaya ilişkin iki kişi tutuklandı.

Atatürk'ün en büyük eseri Cumhuriyet 102 yaşında
Atatürk'ün en büyük eseri Cumhuriyet 102 yaşında
İçeriği Görüntüle

Halk TV muhabiri Umut Taştan olayı çok net gören bir kamera açısına sahip olan bir dükkan sahibinin olaydan sonraki sabah polisin iki kez dükkana gelerek kamera kayıtlarını yerinde incelediğini ancak kayıtların olduğu harddisk gibi herhangi bir cihaza el koymadığını söylediğini aktardı. Polisin ayrılmasının ardından ise iddiaya göre tutuklanan sanıklardan birinin bölgede elektrikçilik yapan ve tanınan ailesi, dükkana gelerek, “Senin kameran bize lazım” dedi ve olayı gören kamerayı kayıt cihazıyla birlikte alıp götürdü.

Saldırganın ailesi, esnafa polisin tekrar gelmesi durumunda “Görüntülerin bizde olduğunu söylersin, bizden alırlar” şeklinde bir ifadede bulundu. Daha sonra kamerasını geri almak için ailenin dükkanına giden esnaf, saldırıyı gerçekleştiren kişinin babasıyla karşılaştı. Babanın, “Bir tokat atmış, bu yüzden benim çocuğumu aldılar. Biz de kendimizi aklamaya çalışıyoruz” dediğini aktardı. Esnaf, babanın ayrıca, “Daha önceden husumetimiz vardı. Çocuk da görünce bir tokat atmış. Hayatını kaybetmiş, bizim üstümüze kalmasın” dediğini iddia etti.

Bugün de saldırganın ailesinin “Görüntülerin bizde olduğunu söylersin, bizden alırlar” dediği esnaf gözaltına alındı. Esnafın neden gözaltına alındığı bilinmiyor.

Kaynak: ANKA