İran Cumhurbaşkanı Özel Müfettişi Mustafa Mevlev, İsrail’in 13 Haziran’da İran’a saldırması üzerine yetkililerin uçak kullanmayı bırakması nedeniyle İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan’ın karayolundan Tebriz’e gidişini anlattı.

İranlı İşçiler Haber Ajansına (ILNA) göre Mevlevi, Cumhurbaşkanı ve ona eşlik edenlerin yolda kaldığını söyledi.

Pezeşkiyan'ın bulunduğu aracın Tahran'dan Tebriz’e giderken yoldaki bir istasyondan yakıt aldığını aktaran Mevlevi, araca su karıştırılmış benzin koyulduğunu bu nedenle araçların çalışamaz hale geldiğini ifade etti. Mevlevi, yolda kalan Pezeşkiyan ile koruma ekibinin yolculuğun geri kalanını taksi ile tamamladığını söyledi.

Pezeşkiyan'ın konuyla alakalı il yöneticileri ile temasa geçmediğini belirten Mevlevi, sonrasında yaptıkları araştırmada söz konusu istasyonun daha önce de benzine su kattığını ve hakkında şikayetler olduğunu aktardı.

Olayın yaşandığı ziyarete ilişkin kesin bir tarih belirtilmedi ancak geçen hafta olduğu tahmin ediliyor.

76 milletvekili bankamatik memuru olmuş
76 milletvekili bankamatik memuru olmuş
İçeriği Görüntüle

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: İran'a yönelik her türlü saldırganlığa karşılık vereceğiz
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: İran'a yönelik her türlü saldırganlığa karşılık vereceğiz
İçeriği Görüntüle

İran'dan çarpıcı "nükleer silah" açıklaması
İran'dan çarpıcı "nükleer silah" açıklaması
İçeriği Görüntüle

Kaynak: AA