Real Madrid'in Arsenal'e 3-0 mağlup olduğu UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçının ardından teknik direktör Carlo Ancelotti, İspanya'da sert eleştirilerle karşı karşıya kaldı. İtalyan çalıştırıcının, Emirates Stadyumu'ndaki hayal kırıklığı yaratan performans sonrası takım üzerindeki etkisi sorgulanmaya başlandı.
'El Larguero' programında konuşan ünlü yorumcu Manu Carreño, "Ancelotti'nin yaklaşımı takıma ulaşmıyor. Madrid kadrosu kopuk ve aciliyetten yoksun," diyerek Ancelotti'nin taktiklerinin yetersiz kaldığını savundu.
Bir başka analist Juanma Castaño ise Kroos, Militao ve Carvajal gibi oyuncuların yokluğuna rağmen kadronun yeterince güçlendirilmemesini eleştirdi. "Ancelotti, takımın ihtiyaçlarını değil Florentino Pérez'i memnun etmeyi önceliklendirdi," dedi. Castaño ayrıca ikinci yarıdaki oyunu "acınacak ve utanç verici" olarak niteledi.
'Marca' gazetesi yazarı Juan Ignacio García-Ochoa ise Ancelotti'nin Arteta karşısında taktiksel olarak geri kaldığını belirterek, "Hazırlık seviyeleri arasındaki fark çok netti," yorumunu yaptı.