Çağdaş Hukukçular Derneği'nin (ÇHD) onursal genel başkanı Avukat Selçuk Kozağaçlı, yaklaşık dokuz senedir tutuklu olduğu Silivri'deki Marmara Cezaevi'nde 16 Nisan'da (dün) tahliye edilmişti.

Kozağaçlı, tahliyesine yapılan itiraz sonrası yeniden cezaevine gönderildi. Kararın ardından tepkiler çığ gibi büyüdü. İşte o tepkiler:

2025-2026 eğitim öğretim yılı takvimi belli oldu! İşte okulların açılacağı tarih 2025-2026 eğitim öğretim yılı takvimi belli oldu! İşte okulların açılacağı tarih

ÇAĞDAŞ HUKUKÇULAR DERNEĞİ 

Avukat Selçuk Kozağaçlı yeniden tutuklanarak Silivri Hapishanesine gönderildi. Devrimci avukatlar onurumuzdur! Pespaye kararlarınızı tanımıyoruz. Tüm arkadaşlarımızı alacağız, biz kazanacağız!

TİP GENEL BAŞKANI ERKAN BAŞ

Direncimizi ve umudumuzu böyle zayıf hamlelerle söndürebileceklerine dair derin bir yanılgı içindeler. Yandaş yargılarını da, saltanatlarını da yeneceğiz. Selçuk’un da dediği gibi: Biz kazanacağız!

 

DEM PARTİ

Çağdaş Hukukçular Derneği Onursal Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı’nın, sekiz yıldır tutulduğu cezaevinden tahliye edilmesinden sonra henüz 24 saat bile geçmeden yeniden gözaltına alınıp tutuklanması bir akıl tutulmasıdır. Keyfilik ve hukuk eliyle hukuksuzluk, yargıyı siyasetin aracı haline getirmiş durumdadır. Bu hukuksuzluğu en sert biçimde kınıyoruz. Av. Selçuk Kozağaçlı derhal serbest bırakılmalıdır. 

CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ ALİ MAHİR BAŞARIR 

Böyle bir hukuk düzeni yok! Böyle bir kara düzen yok! Belirlenebilirlik yok, öngörülebilirlik yok… Hukuk yerine keyfiyetin hüküm sürdüğü bir ülkede hiç kimsenin güvenliği yok! Yazıklar olsun!

CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ GÖKHAN GÜNAYDIN

Selçuk Kozağaçlı’yı 15 Nisan 2025 Salı günü Silivri cezaevinde gördüm, sohbet ettik. 8 yıllık mahpusluk sonrası hem bu direnç, hem bu güleryüz diye düşünmüştüm. Dün tahliye haberi geldi, nihayet bir güzel haber dedik. Bugün savcılığın itirazı üzerine yeniden tutuklandı. Sebep ne? Cezaevindeki gelişim puanı yetersizmiş. Peki nedir bu gelişim puanı? Cezaevinde müdür yardımcısı, katip ve infaz koruma memurlarından oluşturulan İdare ve Gözlem Kurulu, hükümlü hakkında altı ayda bir dönem değerlendirmesi yapıyor. Buna göre, hükümlünün açık ceza infaz kurumuna ayrılmasına, kalan cezasının denetimli serbestlik tedbiri uygulanarak infaz edilmesine, doğrudan koşullu salıverilmesine pozitif ya da negatif anlamda karar verilir.. Savcılık, serbest bırakılması sonrasında, işte bu gelişim puanının yetersizliğini öne sürerek itiraz ediyor ve Selçuk Kozağaçlı, 8 yıllık mahpusluk sonrası, belki de 2 yıla yakın bir süre için yeniden cezaevine giriyor. Soralım: 1- Serbest bırakma öncesi hesaplanan gelişim puanı ile itiraz sonrası hesaplanan puan nasıl bu kadar farklı olabiliyor? 2- Görüşlerine katılın veya katılmayın, Selçuk Kozağaçlı gibi bir entellektüel avukatın “gelişimini”, infaz koruma memurlarının değerlendirmesi mümkün müdür? 3- Gelişim puanından maksadınız düzeniniz adına ıslah etme ise, siyasi mahkumlarda bunun işlemeyeceğini anlamak bu kadar zor mu? Aslında her şey açık, her şey ortada.. Çözüm acil demokrasi, etkin adalet, erken seçim..

Kaynak: haber merkezi