Cumhuriyet Halk Partisi'nin 38. kurultayın iptali istemiyle açılan davanın duruşması Ankara'da görüldü. Duruşma 8 Eylül tarihine ertelendi. Duruşmanın ertelenmesinin ardından CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır açıklama yaptı. Başarır'ın açıklaması şöyle:
"Şizofrenik bir dava dilekçesiyle dava açılıyor. Türkiye bununla meşgul oluyor. Bu davanın karşılığı yok. Bu saçmalıklarla uğraşmayacağız. 8 Eylül'de de bu davanın lehimize çıkacağına eminim. Net söylüyorum. Biz Türkiye'nin gündemiyle uğraşmaya devam edeceğiz. Böyle bir davanın bir an için kabul edildiğini düşünürsek, Türkiye’de seçim güvenliği diye bir olgu olmaz. O yüzden bu saçmalıklarla uğraşmayacağız. 8 Eylül’de de bu davanın lehimize çıkacağına eminim, çünkü 2 kere 2 dört neyse, bu davanın sonucu da odur. Biz Türkiye’nin gündemiyle, bizim gündemimizle uğraşmaya, çabalamaya, koşturmaya devam edeceğiz.
Hukukçu kimliğimle bu dava hemen reddedilmeliydi, bu dava Türkiye’nin yargının gündemine gelmemeliydi. Ama maalesef ki bu noktaya geldi. 8 Eylül için de aynı şeyi söylüyorum: Reddedilmesi gerekiyor, çünkü hukuku, adaleti bu kadar örselemeye hiç kimsenin hakkı yok. Adalet insanlara güven verir, yargı, adalet insanlara güveni teminat olarak verir. Ama bizim ülkemizde yargı, yargı kararları tedirginlik yaratıyor. 86 milyon neden bugün böyle bir saçma sapan davayla ilgilensin? Saçma sapan bir dava.
Biz buradayız, partimiz emin ellerde. Genel başkanı, yöneticileri, grup başkan vekilleri… Biz partimizi hiçbir şekilde teslim etmeyiz. Eğer bir arkadaşımız, büyüğümüz genel başkan olmak istiyorsa, mahalle seçimleri başlar, oradan başlayarak Sayın Özgür Özel gibi delegenin karşısına çıkar, delege onu teste, sınava tabi tutar, başarılı olursa kazanır. Bunun dışında, AKP’nin bir anlamda yarattığı gündemle, yargı kararlarıyla bu koltukta oturabilecek hiç kimse bu partide yok. Biz buradayız. Buradayız, buradayız."
Ali Mahir Başarır: AKP'nin yarattığı gündem ve yargı kararlarıyla bu koltukta oturabilecek hiç kimse bu partide yok. Biz buradayız. Buradayız, buradayız
— Tele1 TV (@tele1comtr) June 30, 2025