ABD Başkanı Donald Trump, orman yangınların sürdüğü California eyaletinin Los Angeles kentini ziyaret etti.

CBS News'in haberine göre, Los Angeles'a gelen Trump'ı, yangınlarla mücadelesini eleştirdiği California Valisi Gavin Newsom karşıladı. Trump, burada yaptığı açıklamada, Newsom'ın kendisini karşılamasını takdir ettiğini söyledi.

Yönetmen David Lynch’in ölümünde 'su' ayrıntısı Yönetmen David Lynch’in ölümünde 'su' ayrıntısı

Trump, orman yangınlarından zarar gören Los Angeles için ‘adeta bombayla vurulmuş gibi’ nitelendirmesini yaptı ve yangınlarla mücadele için yerel yönetimle çalışmayı planladıklarını bildirdi.

Daha sonra kentin yangından etkilenen bölgelerini ziyaret eden Trump, yerel yetkililerle de bir araya geldi.

Trump, federal hükümetin, yangınlarla mücadelede yerel liderlerin ‘yüzde 100 arkasında’ olduğunu vurguladı.

Yangınların kentte yol açtığı hasarın ancak bizzat görüldüğünde anlaşılabileceğine dikkati çeken Trump, "Televizyonda çok kötü şeyler gördüm. Bir helikopterle üzerinden uçtuk. Birkaç bölgeye uçtuk ve bu tam bir yıkım" diye konuştu.

Kaynak: AA