İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, cuma günü hakkında açılan iki soruşturma nedeniyle İstanbul Adliyesi'nde ifade verdi. Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş da İmamoğlu'na destek için İstanbul'a geldi.

CHP'ye kurultay iptali davası açan Savaş'a tepki: AKP'nin dolmuşuna binenin sonu uçurum! CHP'ye kurultay iptali davası açan Savaş'a tepki: AKP'nin dolmuşuna binenin sonu uçurum!

Nefes yazarı Aytunç Erkin, Yavaş'ın İstanbul'a gelişinin perde arkasını anlattı. Erkin'in yazısında şu ifadeler yer aldı:

"CHP lideri parti grup toplantısında herkesi İstanbul’a davet etti ve ifade vermeye İmamoğlu’nun değil CHP’nin gideceğini söyledi.

Bunun üzerine CHP Ankara İl yönetimi iki seçenek üzerinde çalışıyor. Bir tanesi İstanbul’a gitmek diğeri de İstanbul’u gölgelemeden öncesinde ya da sonrasında kitlesel bir basın açıklaması yaparak Ekrem İmamoğlu’na destek olmak. Özgür Özel’e bu seçenek de sunuluyor. Özel de İstanbul’un doğru olacağını söylüyor. Hem kişisel hem parti açısından ısrarcı olan Özgür Özel oluyor.

Yine CHP’li önemli bir isim dedi ki: “İstanbul müthiş oldu. İki ismin bir arada fotoğraf vermesi olağanüstü sinerji yarattı. Partinin bunu görmesi gerekiyor ve bu sinerjinin devam etmesi lazım. İzmir’de, Ankara’da da bu fotoğrafın verilmesi lazım. Bu durum partiyi de yukarı taşıyacaktır. Mansur Yavaş’ın Silivri’yi kapatma çıkışı da çok önemliydi.”

Kaynak: ALINTI