MHP Lideri Devlet Bahçeli 11 Ağustos tarihinde CHP'li belediyelere karşı yürütülen soruşturmalara ilişkin bir açıklama yaparak "Türkiye'nin ağırlaşan, belediyeler başta olmak üzere pek alana yayılan ve yoğunlaşan hukuki davalardan süratle kurtulması, sonuçta adaletin eksiksiz tecellisi sağlanmalıdır" ifadelerini kullanmıştı.
FETİ YILDIZ BAHÇELİ'NİN AÇIKLAMALARINA AÇIKLIK GETİRMİŞTİ
Bahçeli'nin ardından MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Feti Yıldız da Bahçeli'nin adli tatil sonrası devam eden soruşturmaların neticelendirilmesi yönündeki mesajını sosyal medya hesabından paylaştı.
Yıldız "Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli, 'Adli tatilin bitimiyle beraber yargıyı saran mesnetsiz tartışma ve sürtüşmelerin kesinkes sonlandırılması, süregelen soruşturma ve kovuşturmaların bir an evvel tamamlanması demokrasi ve hukuk güvenliği bakımından önceliğimiz olmalıdır.'" ifadelerine yer verdi.
BAHÇELİ'NİN BASIN DANIŞMANI DA YAZI KALEME ALMIŞTI
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Basın Danışmanı Yıldıray Çiçek, Türkiye’deki yolsuzluk, rüşvet ve kara para aklama operasyonlarının iktidar ve muhalefet arasında ‘intikam alma aracına dönüştüğü izlenimi verdiğini’ yazmıştı.
MHP’nin yayın organı Türkgün’deki ‘MHP papatya falı sevmez’ başlıklı yazının bir kısmı şöyle:
“Türkiye’de çeşitli zamanlarda yolsuzluk, rüşvet ve kara para aklama iddialarıyla operasyonlar yapılıyor. Ancak bu süreçler çoğu zaman iktidar ile muhalefet arasında siyasi rekabet, intikam alma veya itibarsızlaştırma aracına dönüşmüş izlenimi veriyor. İktidar-muhalefet içindeki herkes, bulunduğu yerden karşısındakini suçluyor.
Oysa her şey adalet, hukuk, vicdan ve ahlak temelinde yürütülse kimsenin kimseye söyleyecek tek bir sözü kalmaz. Suç ne? Şu… Cezası ne? Bu… Bitti. Ama kişiye, kuruma ya da siyasi pozisyona göre yaklaşımlar değişiyor, hatta dönüşüyor.
Bir de bu tür süreçlerde ‘kulağına fısıldananlar’ var… Yargı gündemindeki olaylara yeni aktör veya figüran eklemek isteyen bazı kişiler ortaya kasıtlı iddialar atıyor. Ardından sosyal medyada ‘Acaba bu kim?’ diye papatya falı açılır gibi tahminler yürütülüyor; böylece hem kamuoyu manipüle ediliyor hem de olayın gerçek odağı bulanıklaştırılıyor.”
FETİ YILDIZ'DAN BİR PAYLAŞIM DAHA
MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Feti Yıldız bugün Cuma günü dolayısıyla bir mesaj daha paylaştı. Paylaşımında 'Adalet' vurgusu yapan Yıldız "Adalet için söylenecek ilk söz onun Allah'ın emri olduğudur. Bu nedenle,
Adaletsizlik ve iman aynı sinede bulunmaz." dedi.
Feti Yıldız paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
Maddi hakikate hukukun evrensel ilke ve esaslarına riayet edilerek ulaşılır. Başka türlü adaletsizlik kapısı kapatılamaz.
Hukukun uygulanma şekli yazılmasından önemlidir. Adalet için söylenecek ilk söz onun Allah'ın emri olduğudur. Bu nedenle,
Adaletsizlik ve iman aynı sinede bulunmaz. Cumanız mübarek, dualarınız kabul, Allah’ın selamı üzerinize olsun.
"BUNLARI ORTAĞINIZA ANLATSANIZA"
MHP'li Feti Yıldız'ın 'Adalet' vurgulu paylaşımı sonrası çok sayıda tepki de geldi. Yıldız'a gelen tepkilerin odağında İttifak ortağı AKP'ye bu sözlerin anlatılması oldu.
İşte o tepkilerden bazıları:






