Haber

Michelin listesine giren 27 yaşındaki şef Eslem Uyanık da Bolu'daki faciada yaşamını yitirdi!

Kartalkaya'da Grand Kartal Otel'de çıkan yangında hayatını kaybeden 76 kişiden birinin de Michelin listesine giren restoranın aşçısı Eslem Uyanık olduğu ortaya çıktı.

Bolu Kartalkaya'da bulunan Grand Kartal Otel'de dün gece saat 03.00 sıralarında çıkan yangında 76 kişi yaşamını yitirdi. Otelde çalışanlar ve yangından kurtulanlar katlarda yangın alarmının olmadığını ve odalarda yangın tüpünün bulunmadığını belirtti. 

Faciada hayatını kaybedenlerin kimlikleri de ortaya çıkmaya başladı. 27 yaşındaki genç aşçı Eslem Uyanık’ın da yangında yaşamını yitirdiği öğrenildi. Üzücü haberi İş Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi kamuoyuyla paylaştı.  Dry age balık konseptiyle adını dünyaya duyurduğu Uyanık'ın Michelin rehberine girdiği belirtildi.

ESLEM UYANIK KİMDİR?

Kayseri doğumlu olan Eslem Uyanık, aşçılık alanındaki başarılarıyla genç yaşta büyük bir kariyer inşa etmişti. Rus Dili ve Edebiyatı eğitiminin ardından Mutfak Sanatları Akademisi’nde aşçılık eğitimi alan Uyanık, İstanbul ve Bodrum başta olmak üzere birçok seçkin restoranda çalışarak adını duyurmayı başardı.

Uyanık’ın en büyük başarısı ise dry age balık konseptiyle adını dünyaya duyurması oldu. Chef de Partie (Soğuk İstasyon Şefi) olarak görev yaptığı Amavi Alaçatı, bu yıl Michelin rehberine giren restoranlar arasında yer aldı.