İstanbul’un Kadıköy ilçesindeki tarihi salı pazarında 24 Ocak 2025 tarihinde bıçaklı saldırı sonucunda hayatını kaybeden 15 yaşındaki Ahmet Minguzzi Türkiye’yi yasa boğmuştu.
Acımasız cinayeti B.B. isimli şahıs işlerken, U.B. ise yerde yaralı halde yatan Minguzzi’ye tekmelerle saldırmıştı.
Minguzzi ailesi yaşanan olayın ardından tehditler aldığını açıklarken, ailenin avukatı Rezan Epözdemir de eşiyle birlikte tehdit mesajları aldığını açıkladı.
Epözdemir, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları söyledi:
“Bu dün gece yayınlanan ve Yasemin Minguzzi ile birikte katıldığımız "Az önce konustum " isimli programından sonra ben ve eşimin telefonuna gelen mesajlar. İlgilisi ve grubun ismi gerçek dışı bir şekilde kullanılmış olabileceğinden, hukuken üstünü çizdim. Sonrasında ben ve eşim görüntülü olarak da arandık. Konuyu Başsavcılık ve Emniyete de aktardım. Valilik Makamına da gerekli önlemlerin alınması icin başvuruda bulundum. Umarım gerekenler yapılır. Hukuken de sonuna kadar takipçisi olacağım. Bu tehditler ve baskılar bizi yıldıramaz ve korkutamaz. Ahmet Minguzzi' nin katillerinin emsal mahiyette cezalandırılması için hukuki mücadelemiz sonuna kadar sürecektir.”
MEZARI TAHRİP EDİLMİŞTİ
Mattia Ahmet Minguzzi’nin Bahçelievler’deki mezarı tahrip edilip, çevresine zarar verilmişti. Polis ekipleri tarafından Mattia Ahmet Minguzzi’nin mezarını tahrip eden D.A. adlı şüpheli yakalanmıştı. Şüpheli D.A. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği ifadenin ardından tutuklama talebiyle sevk edildiği Sulh Ceza Hakimliği tarafından ‘ibadethanelere ve mezarlıklara zarar verme’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.
AİLEYİ DE TEHDİT ETTİLER
15 yaşındaki Ahmet'in ölümünün ardından Minguzzi ailesine de tehdit mesajları gelmişti. Söz konusu mesajların ardından 5 kişi yakalanmıştı.