Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Asgari Ücretlilere destek toplantısı düzenliyor. Yavaş, toplantıda kritik açıklamalarda bulunuyor. CHP'deki Cumhurbaşkanı adaylığı ön seçimi ile ilgili bir bildiri yayınlayacağı öne sürülen Yavaş'ın neler diyeceği ise merak ediliyor. Yavaş, tartışmalara ilişkin, "Ülkenin gerçek gündeminden uzaklaştırmak istiyorlar. 5 yıl boyunca aday kim olacak tartışmalarını gündeme getirdiler. Önceliğimiz ekonomidir. İktidar olacaksak vatandaşı dinlememiz gerekiyor. Ekonomi konuşulmasın diye seçim konuşuyorlar." dedi.
"BİLEREK ADAY KİM TARTIŞMASI YAPIYORLAR"
Muhalefetin cumhurbaşkanı adayı tartışmaları hakkında konuşan Yavaş "Trump Gazze'ye el koyacağım dedi televizyonlarda tartışıldığını görüyor musunuz, veya Ege'deki depremler, tutuklananlar haklarında dava açılanlar ya da aday kim olacak tartışmaları. 5 yıl boyunca aday kim olacak diye tartıştılar. Şimdi de bilerek bunları tartışıyorlar diye düşünüyorum. Önceliğimiz budur, ekonomidir. İktidarı değiştirmek istiyorsanız ilk yapılacak şey yoksul insanlara hem belediyeler hem muhalefet partileri olarak sahip çıkmaktan gider. " dedi.
"GÜNDEM DIŞI SORUYA CEVAP VERMEYECEĞİM"
Yavaş basın toplantısı sonrasında soru-cevap bölümüne geçilirken gündem dışı sorulara cevap vermeyeceğini bildirdi. Buna rağmen yine de CHP içinde yapılacak olan önseçim hakkında soruya "Her zaman emeklilerimizin ve asgari ücretlilerimizin yanında olacağız" diyerek cevap verdi.
TOPLANTIYI BİTİRDİ
Toplantıda Mansur Yavaş'a bir kez daha önseçim hakkında soru gelince, 'sözünüzü kesmek istemiyorum ama çok teşekkür ediyorum' diyerek toplantıyı bitirdi