Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu için AKP'nin yaptırdığı anket ortaya çıktı. Partiye geçişinden 1 ay sonra AKP'nin Genar Araştırma'ya yaptırdığı ankette, Çerçioğlu'na duyulan güven oranı dikkat çekti.
NEDEN GEÇMİŞ OLABİLİR?
Ankette katılımcılara yöneltilen "Özlem Çerçioğlu neden AK Parti'ye geçmiş olabilir?" sorusuna, "Tutuklanmamak için” ve "Korktuğu için” diyenlerin oranı toplamı yaklaşık yüzde 30 olarak çıktı.
Ankette "CHP'de siyaset yapma koşulları yoktu" diyenler yüzde 8, "Aydın'a hizmet etmek için geçti" diyenlerin oranı ise yalnızca yüzde 12,8 olarak kaydedildi.
GÜVENEN SADECE YÜZDE 2,6
Ankette "Özlem Çerçioğlu'na güveniyor musunuz?" sorusuna yalnızca yüzde 2,6 oranında katılımcı "evet" yanıtı verdi.
CHP SEÇMENİNİN YÜZDE 4,1'İ "EVET" DEDİ
"Önümüzdeki seçimde Özlem Çerçioğlu AK Parti'den aday olursa oy verir misiniz?" sorusuna "evet" diyen CHP seçmenlerinin oranı yüzde 4,1, "hayır" diyenlerin oranı ise yüzde 75,3 çıktı.




