Urfa’nın Siverek ilçesinde 22 Şubat 2024 tarihinde ateşli silah yaralanması şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden Pınar Bulunmaz’a dair yeni görüntüler ortaya çıktı.
Bianet'ten Evrim Kepenek'in haberine göre, dosyaya da giren görüntülere göre, sanık R.B. evden çıkıyor ve sonrasında yakınları evin önündeki kan izlerini temizliyor. Bu kan izlerinin, sanığa ait olduğu düşünülüyor. R.B.'nin iddiasına göre bu kan Pınar'ın yaralandığı kurşunun kendisine isabet etmesi ile oluşmuş.
Daha önce dosyaya giren görüntülere göre Pınar evden koşarak çıkıyor, kaçıyor, arkasından giden R.B. bir süre sonra onu araca alıyor ve onun iddiasına göre Pınar araçta intihar ediyor. Ancak Pınar’ın araçta intihar ettiğini gösteren herhangi bir görüntü yok.
Bu yeni çıkan görüntülerde ise, sanık R.B., olayın ardından eve dönüyor üstünü değişiyor ve o çıkar çıkmaz yakınları evin önündeki kanları temizliyor.
Görüntüye göre, kamyonete yol veren ışıkları kameradan tarafa olan (izleyene dönük olan) beyaz araçtan 0:30. saniyede önce R.B. iniyor. Kolunu tutarak iniyor. O sırada Pınar da araçta görüntüde aslında. Sadece görüntüye yansımıyor. R.B.'nin bir ağabeyi araçtan bir şeyler alıyor. Diğer ağabeyi araca binip aracın yönünü değiştiriyor. Tekrar evin önüne geliyor. Tam birinci dakikada yere çöken kişi sanık R.B. Diğer ağabeyi de evin önüne geldikten sonra diğer ağabeyi de arka koltuğa oturuyor, sonrasında Pınar’ı hastaneye götürdüklerini söylüyorlar ifadelerinde. Sonrasında R.B. eve giriyor. Yaklaşık 10 dakika sonra yakınları çıkıp evin önündeki kanları temizliyor.
Ayrıca, olay yeri de tam olarak tespit edilmiş değil. Sanık Rıdvan B.'nin ilk duruşmadaki ifadesinde kendisine ait olan beylik tabancasının evde olduğu ve Pınar’ın evdeki tabancayı alarak evden çıktığı iddiası kamera görüntülerine yansımadı.
"KARDEŞİMİN İNTİHAR ETMEDİĞİ ÇOK AÇIK"
Pınar Bulunmaz'ın ağabeyi Erdal Sevim, bianet'e konuştu "adalet" çağrısını yineledi:
"Bu görüntüler ve daha önceki görüntüler çok fazla sayıda çelişkiyi gözler önüne seriyor. Biz bu sanığın korunduğunu ve planlı bir 'intihar' etti senaryosu ortaya atıldığını düşünüyoruz. Kardeşimin intihar etmediği çok açık. Sanık cezalandırılsın, biz adalet istiyoruz" dedi.
"KARISI İNTİHAR EDEN BİRİ NEDEN EVE DÖNÜP ÜSTÜNÜ DEĞİŞTİRİR?"
Ayrıca, kan izlerinin yıkanmasının iyi niyetli olmadığını bariz bir delil karartma olduğunu söyleyen Erdal Sevim, "Eğer gerçekten sanık suçsuz olsaydı bu kan izlerini yıkamaya ihtiyaç mı olur? Karısı kendi iddiasına göre intihar etmiş biri neden eve dönüp hemen üstünü değiştirir, karısını hastaneye götürmez? Yakınları neden kan izlerini temizleme ihtiyacı duydular. Hastanede kardeşimin yanında olmaları gerekirken , Elalem ne düşünür diye düşünüp evin önünü yıkama derdine düşen sanığın yengeleri 28 yaşında bir genç kadının verdiği yaşam mücadelesini görmezden gelip, duruma hayata karşı bir canın kaybına karşı duyarsızlıklarını göstermiş oluyorlar. Avukatlarımız bu konuda gerekli başvuruları yaptı ve bu delil temizlenmesine dair üst mahkemeye de gidilecek" dedi.
"DELİL KARARTMA YÖNÜNDEN SORUŞTURMAYA SAVCILIK TAKİPSİZLİK VERDİ"
Avukat Okan Altekin, şu bilgileri verdi:
"Kan izlerinin izlenilmesi, görüntülerin göremediğimiz kısmında avlunun içindeki kanlar da temizleniyor. Bu sonradan polisin özel teknik sistemi ile tespit ediliyor. Bunda ne problem var? Bir ekre delil karartma, yok etme, gizleme suçunun unsurları oluşuyor mu evet oluşuyor. Yasaya göre cezalandırılmaları gerekir. Dolayısı ile görüntülerde de bu belli. R.B.’nin yakınları, ‘Bu kanları çocuklar görmesin sildik, delil olduğunu bilmiyorduk’ diyorlar. Delillerden karartanlardan başka biri de yine R.B.’nin ailesinden bir görüntülerde var. Orada detaylı izlemek gerekli. Aracın dışına silah çıkartıyorlar. Bunu görmek gerekiyor. Delil karartma yönünden soruşturma başlatıldı, savcılık takipsizlik verdi. Biz itiraz ettik. Hiçbir gerekçe göstermeden reddettiler. Biz bunu AYM’ye taşındık."