İstanbul Kadıköy'de bulunan bir pazara 24 Ocak tarihinde kaykay malzemesi almaya giden 15 yaşındaki Mattia Ahmet Minguzzi iki kişinin bıçaklı saldırısına uğramış ve 9 Şubat'ta da hastanedeki yaşam mücadelesini kaybetmişti.
GÜLEREK ANLATMIŞ
Dava dosyasına giren görüntülerde, katil ve suç ortağının olaydan hemen sonra Fikirtepe Metrobüs durağına gittiği ve orada arkadaşlarıyla buluştuğu anlar yer alıyor. Katilin metrobüs durağındaki arkadaşlarına Ahmet Minguzzi'yi nasıl bıçakladığını gülerek ve göstererek anlattığı görülüyor.
SUÇ MAKİNELERİ
Katil ve suç ortağı bu görüntülerden kısa bir süre sonra yakalanmıştı. Her ikisinin de daha önce çok sayıda sabıka kaydı olduğu ortaya çıktı.
MEZARA SALDIRAN HAKİM KAŞRISINA ÇIKACAK
Mattia Ahmet Minguzzi'nin mezarının tahrip edilmesiyle ilgili de duruşma tarihi belli oldu. Tutuklu sanık Duran Aydın ilk kez 27 Mayıs'ta hakim karşısına çıkacak. Mahkeme, Mattia Ahmet'in babası müşteki Andrea Minguzzi hakkında da duruşmaya zorla getirme emri çıkardı.