AKP'nin inatla yok etmek istediği Atatürk Havalimanı'nda kırılan pistten geriye kalan kısım da yok edilecek. İhalesi iptal edilen Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nin bitirilemeyen inşaatı için TOKİ,  tamamlama ihalesine çıktı.

Sözcü'de yer alan habere göre, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nin bitirilemeyen inşaatı için TOKİ, tamamlama ihalesine çıktı. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı TOKİ ihaleyi "İstanbul Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi ve Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatılar İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İkmal İşi" olarak duyurdu.

https://tele1.com.tr/ucusa-kapatilan-ataturk-havalimaninda-bilal-erdoganli-bir-festival-daha-1080568/

YOK ETME İHALESİ 30 EYLÜL’DE

Atatürk Havalimanı'nın talanı için 30 Eylül’de yapılacak ihale kapsamında 64 bin 891 metrekarelik inşaat alanına sahip konvansiyonel kalıp sistemiyle sosyal donatılar inşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemesi işinin tamamlanacağı duyuruldu. Tamamlama inşaatının süresi de 360 gün olarak açıklandı.

Çocukların darp edildiği tarikat yurdu önünde eylem: Kötülük yuvası tarikatları dağıtacağız Çocukların darp edildiği tarikat yurdu önünde eylem: Kötülük yuvası tarikatları dağıtacağız

İHALE VE PLANLAMA SÜRECİ

2022 yılında düzenlenen ve iptal edilen ihaleye AKP’nin gözde müteahhitleri Limak, Kolin, Mapa, YSE, YDA ile Yapı ve Yapı şirketi özel olarak davet edilmişti. İhaleyi alan Yapı ve Yapı’nın sahibi Zafer Yıldırım, son yıllarda özel davetle aldığı milyarlarca liralık kamu ihaleleriyle dikkat çekiyor. 7.2 milyon metrekarelik havalimanı arazisi için hazırlanan imar planında 2 milyon 818 bin 979 metrekare millet bahçesi olarak ayrıldı. Diğer bölümlere bir hastane, sosyal ve kültürel tesisler, cami yapılacak, 570 bin 503 metrekare fuar alanı olacaktı. İBB bu plana da dava açtı ancak henüz karar çıkmadı.

MAHKEME DUR DEDİ DANIŞTAY İPTAL ETTİ

TOKİ’nin 2022 yılında havalimanını millet bahçesine dönüştürmek için açtığı ve 21-B maddesine göre davet usulü ile kapalı kapılar arkasında gerçekleştirdiği ihaleyi, Yapı ve Yapı şirketi 2 milyar 174 milyon 978 bin liraya almıştı.

İhalenin iptali için İBB dava açmış ve Danıştay 13. Dairesi 15 Kasım 2023’te ihalenin karar düzeltme yolu kapalı olmak üzere kesin olarak iptaline oybirliği ile karar vermişti. İhaleyi hukuka uygun bulmayan Danıştay, millet bahçesi inşaatının Cumhurbaşkanlığı’nın 100 günlük icraat programında yer almasının “ivedi”lik şartını yerine getirmediğine hükmetmişti.

Kaynak: alinti