Afrika Uluslar Kupası finalinde Senegal, uzatmalarda Pape Gueye'nin attığı golle Fas'ı 1-0 yenerek şampiyon oldu.

Fas'ın ev sahipliğindeki turnuvanın finali başkent Rabat'ta oynandı. Maçın ilk 45 dakikasından gol sesi çıkmadı. İkinci yarıda da tarafların çabası uzun süre skoru değiştirmeye yetmedi.

Süper Lig'de haftanın hakemleri belli oldu
Süper Lig'de haftanın hakemleri belli oldu
İçeriği Görüntüle

Mücadele uzatmalara gidecek diye beklenirken, Fas 90+8. dakikada "VAR" uyarısıyla penaltı kazandı. Bu anlarda tansiyon giderek yükseldi, tribünler karıştı. Senegal Teknik Direktörü Pape Thiaw, takımını sahadan çekme kararı aldı.

Oyuncular soyunma odasına giderken, Sadio Mane arkadaşlarından geri gelmelerini istedi. Senegalli futbolcuların dönüşüyle penaltı vuruşu 90+24'üncü dakikada kullanıldı. Ancak Brahim Diaz, kaleci Mendy'yi geçemedi. Böylece normal süre berabere tamamlandı ve olaylı maçta uzatma dakikalarına geçildi.

Bu bölüme moralli başlayan Senegal 94'üncü dakikada Pape Gueye ile öne geçti. Kalan bölümde başka gol olmayınca, Senegal 2021'den sonra tarihinde ikinci kez Afrika Uluslar Kupası'nda şampiyonluğa ulaştı.

Kaynak: TRT Spor