Senelerdir peş peşe uyarıların yapıldığı İstanbul'da bugün 1 saat içerisinde 8 deprem meydana geldi. Depremlerin en fazla hissedileni 6.2 büyüklüğündeki deprem olurken kentte vatandaşlar sokaklara döküldü.
Vatandaşlar sokaklarda çaresizce beklerken birçok ilçede binaların aralarında kaldıkları görüldü. Bina oranının yüksek olduğu kentte boş alan bulamayan İstanbullular apartmanlarının önünde beklemek zorunda kaldı. Çünkü, İstanbul’da 1999’taki Gölcük depreminin ardından 2002 yılında belirlenen 493 toplanma amaçlı geçici iskan alanından 400’e yakını çıkarılan imar şartlarıyla birlikte alışveriş merkezi, rezidans ve konut oldu.
Şişli'de, 'deprem toplanma alanı' olarak belirlenen alana vatandaşlar inşaat olduğu için giremedi.
#Şişli
— Pelin Ünker (@pelinunker) April 23, 2025
İstanbul’da yaşanan 6.2 şiddetindeki #deprem sonrası Şişli’nin Kanal İstanbul’u olarak adlandırılan inşaat alanına (deprem toplanma alanı olan yere) giremeyen insanlar, sokak aralarında ve inşaatın yanındaki küçücük parkta bekliyor.
İnşaat tüm hızıyla devam ediyor. https://t.co/UuAHpvcHgk pic.twitter.com/G16lBeSMY9
İmara açılan toplanma alanlarından bazıları şöyle…
Şişli-İstanbul Adliyesi: Acil durumda çadır kent kurulması planlanan bölgede adliye yükseldi.
Kartal-Anadolu Adliyesi: 9 yıl önce açılan Anadolu Adliyesi’nin bulunduğu bölge de aslında bir deprem toplanma alanıydı. 350 milyon TL harcanarak yapılan bina sürekli düzenlenen tadilat ve onarım ihaleleriyle de gündeme geldi.
Bahçelievler-Zaman gazetesi: 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kapatılan Zaman gazetesi binasının bulunduğu bölge de bir çadır alanıydı. Acil durumlarda çadır kent kurulması için belirlenen alanda yapılan değişikliklerle bina yükseldi. Eski binada Bakırköy Adliyesi Ek Hizmet Binası bulunuyor.
Şişli-Trump Towers: Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın yatırımı olarak Trump Towers kuleleri bölgeye yapıldı. Bir kulenin olduğu bölge çadır kent iken diğeri ise acil durum helikopter pisti alanıydı.
Beşiktaş-Zorlu AVM: Zincirlikuyu’daki Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü’ne ait arazi, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından satıldı. Marmara’daki depremin ardından toplanma alanı olarak belirlenen bölgede Zorlu AVM yapıldı.
Forum İstanbul AVM-Bayrampaşa: Bayrampaşa’daki bir diğer çadır kent alanında da diğer bölgelerde olduğu gibi alışveriş merkezi projesi gerçekleştirildi. Acil durumlarda çadır kent kurulması gereken bölge yapılan değişikliklerle birlikte Forum İstanbul AVM oldu.
Levent-İETT Garajı: Yüksek yapıların bulunduğu Levent’teki açık toplanma alanında birçok değişiklik yapıldı. Şu anda imar planlarında konut ticaret alanı olarak gözüken bölgede İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri garajı bulunuyor.