İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik düzenlenen son operasyonda gözaltına alınan eski CHP milletvekili Aykut Erdoğdu, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara, Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar ve Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin'in de aralarında bulunduğu 22 kişi hakkında tutuklama kararı verildi.
Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara kararın ardından sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Paylaşımda şu ifadeler yer aldı:
"Kurduğumuz hiçbir hayal yarım kalmayacak! Bugün bir duvarın gölgesindeyim, ama umudumun sesini susturacak güce sahip değiller. Ne korkuyorum, ne de geri adım atıyorum! Çünkü inandığım bir şey var; halkın iradesinin üstünde hiçbir güç yoktur! Yarım bıraktırmak istedikleri her işin, yarına kalan bir halk iradesi var. Daha yolun başındayız. Ve ben bu yolu sizinle yürümeye ant içtim. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir!"