Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, kanser tedavisi gören manevi kızı Göknur Damat, İBB seçimlerinin iptal edilmesinin ardından Ekrem İmamoğlu‘na desteğini açıklayıp bağış kampanyasına destek olmasının ardından 'Sen misin cesur yürek' diyerek kimliği belirlenemeyen bir şahıs tarafından bıçaklı saldırıya uğradı. Saldırının ardından İmamoğlu, Göknur Damat'a geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, kanser tedavisi gören manevi kızı Göknur Damat, İBB seçimlerinin iptal edilmesinin ardından Ekrem İmamoğlu‘na destek vermişti. “Her şey çok güzel olacak” diyerek İmamoğlu’nun kampanyasına 20 TL yatıran Damat, sosyal medyada linç edilmişti. Kimliği belirlenemeyen bir şahıs, Göknur Damat’ı “Sen misin cesur yürek” diyerek baldırından bıçaklamıştı. Olayı duyan İmamoğlu bugün Damat’a geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. İmamoğlu burada 31 Mart seçimlerini kaybeden rakibinin sözlerine yanıt verdi ve "Türkiye'de demokrasi arızasını çıkardılar, Allah'ın izniyle 23 Haziran'da milletimizin aracılığıyla tedavi edeceğiz. İlk gece 3 bin oyla kazandım diyen kendisiydi onu da tedavi ettim. Allah'ın izniyle bunları da tedavi edeceğiz." diye konuştu. İmamoğlu ziyarette yaptığı konuşmada şunları söyledi;

KONU ASLINDA TOPLUMUN AHLAKI VE VİCDANI'

"Sevgili Göknur'u ziyarete geldik. Malumunuz üzücü bir olay yaşandı. Bu konuda canımız çok sıkılıyor. Bu ve bunun gibi olaylar canımızı çok derinden sıkıyor. İnsanlığımızı hatırlamamız gerekiyor. Vicdanımızı, bu toplumun ahlakını hatırlamamız gerekiyor. Sevgili Göknur'a bir tercihinden dolayı saldırıda bulunmak, bir linç kültürünün toplumda yer etmesi, bunlar hepimizin sorunu. Şu anda belki simgesel buradayız, bu konu ne Göknur ne Ekrem İmamoğlu. Konu aslında toplumun ahlakı ve vicdanı. Bunu konuşmamız ve çözmemiz lazım. Hepimiz her şeyden önce insanız, kadınız, erkeğiz, anneyiz, babayız, çocuğuz. Dolayısıyla makam, mevki, siyaset o kadar ilginç yerlere doğru gidiyor ki, sanki hayat adına her şey orada var. Yok, hayat burada işte.

TOPLUM VİCDANI DEDİĞİMİZ ŞEY ÇOK ÖNEMLİ'

Göknur'un şu dünyasına bakar mısınız? Göknur arkasında müthiş hikaye olan bir insan. Sağlığı ile mücadele veriyor. Gayet güzel bir şekilde, insani bir şekilde çare arıyor. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı'na gidiyor. Bunların hepsi çok güzel şeyler. Hayallerini burada kuruyor, belki de gördüğüm en şık kuaförlerden bir tanesini üretmiş, mesleğinde başarılar elde etmiş. Bu bir başarı öyküsü, aynı zamanda vicdanını yansıtmış. Sağlığı ile mücadelesinde bu ülkenin Cumhurbaşkanı'ndan çare aramış. Bu ne kadar güzel bir şey. O gün bunu başka türlü yorumlayanlar da yanlış yapmış, bugün de aynı şey geçerli. Bugün de sevgili Göknur hür iradesiyle, aklıyla, fikriyle bir karar vermiş. Birine destek oluyor, İstanbul'da yaşamıyor olabilir ama bir tercihte bulunuyor, bir dekont paylaşıyor, güzel de bir mesaj var, 'Her şey çok güzel olacak' diyor. Ne var burada? Birini mi kötüledi, birine hakaret mi etti? Yok. O bakımdan toplum vicdanı dediğimiz şey çok önemli. Neticesinde Sevgili Göknur bir saldırıya uğruyor. Niye? Öyle bir hale getirilmiş ki toplum, bir sosyal medya üzerinden yayılan ve yaydırılan bir takım işlemler, öfkeler, hakaretler, belki onun etkisinde kalan birisi, belki onu yapanlardan birisi bilemem. Ama neticede hepimizi rahatsız eden, üzen bir olayla karşı karşıya geliyoruz. Allah korumuş, sağlığından dolayı mutluyum. Ailesine ve kendisine geçmiş olsun diyorum.

'DAHA DA KÖTÜSÜ EYLEMLERİ YAPANLAR SERBEST KALIYOR, OLACAK ŞEY DEĞİL'

Toplumun bu süreçlerden kurtulması lazım. Sayın (Yavuz Selim) Demirağ saldırıya uğruyor, ölümle burun buruna geliyor. Bir linç kültürü daha. Daha kötüsü bu tür eylemleri yapanlar serbest kalıyor, olacak şey değil. Daha yakın zamanda bana göre Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en acı olaylarından biridir 21 Nisan'da yaşanan, genel başkanımızın başına gelen. O da yaratılan linç kültürünün bir ürünüdür. Onun da sorumluları dışarıda. Göknur'a bunu yapan kişinin hızlıca emniyet birimlerim tarafından bulunup sorgulamanması şart." Göknur Damat ise "Ben asla parti tutmam. Kişi tutarım. Neden bu kadar rahatsız oldular? Ben kendi, iradem ve aklımla hareket ediyorum" diye konuştu.