Ticari araçlarda zorunlu olan Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) sistemiyle akaryakıt satışı 2 Haziran Pazartesi günü itibarıyla başladı.

İsrail basını: ABD Başkan Yardımcısı J.D. Vance'in ekibi, Netanyahu-Trump görüşmesini engellemeye çalışıyor
İsrail basını: ABD Başkan Yardımcısı J.D. Vance'in ekibi, Netanyahu-Trump görüşmesini engellemeye çalışıyor
İçeriği Görüntüle

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikasından (PÜİS) Genel Başkanı İmran Okumuş, Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü’nün UTTS uygulamasına ilişkin bilgilendirmede bulunmuştu.

Okumuş, 2 Haziran 2025'ten itibaren UTTS üzerinden akaryakıt satışlarının başlayacağını belirtmişti.

NE OLACAK?

Bundan sonra UTTS'ye bağlı satışlar gerçekleştirilecek ve akaryakıt satışı yapan petrol istasyonu, akaryakıt alan araç sahipleri akaryakıt giderlerini otomatik olarak sistemde görüp gider olarak gösterebilecek.

Kaynak: Haber Merkezi