AKP’li Altındağ Belediyesi personellerinin haklarını aramak için başlattığı eylem devam ediyor.

AKP’li Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, belediye işçileriyle yapılan Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlayamadı. Tiryaki, işçilerin yan haklarında da kesintiye gitti.

Haklarını talep eden işçiler, grev kararı alarak belediye önünde direniş çadırı kurup nöbete başladı.

“Çadırın derhal kaldırılmasını” isteyen Tiryaki, belediye önünde eylem yapan işçilerin çadırına saldırdı. 

Yaşananlara tepki gösteren CHP Grup Başkanvekili ve Ankara Milletvekili Murat Emir, "Sendika ile anlaşamayan AKP'li Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'nin Hizmet İş Sendikası'da örgütlü 46 işçiyi hukuksuzca işten çıkarıyor yetmiyor, işçilerin direniş çadırını bizzat yıkıp sendika şube başkanına yumruk atıyor! Bu hadsiz davranışın hesabını halk sandık başında bizler de hukuk önünde soracağız" dedi.

AKP döneminde İBB'den Erdoğan'ın ailesine araç tahsis edildiği ortaya çıktı AKP döneminde İBB'den Erdoğan'ın ailesine araç tahsis edildiği ortaya çıktı

Kaynak: Haber Merkezi