Diyanet İşleri Başkanlığı’na 2017’de atanan Ali Erbaş’ın sekiz yıllık görev süresinin dolmasının ardından yerine İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş atandı. Karar AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı.

LÜKS HARCAMALAR

Ali Erbaş döneminde en çok dikkat çeken lüks harcamalar oldu. Erbaş kendisine 1 adet VIP Mercedes minibüs, 2 adet Audi, başkan yardımcılarına 6 adet Passat, birim amirlerine de 10 adet Skoda Super B ve 1 adet TOGG aldı. “İki milyon hacı adayı hacca gitmek için sıra bekliyor” dedi, eşini ve akrabalarını defalarca kurasız hacca götürdü.

ATATÜRKSÜZ HUTBELER

Türkiye'nin 39 yıllık kargo devi iflas etti
Türkiye'nin 39 yıllık kargo devi iflas etti
İçeriği Görüntüle

Görevi boyunca özellikle milli bayramlar öncesi Cuma namazı hutbelerinde Atatürk'ün adını geçirmemesi gündem olmuştu. Çok sayıda gelen tepkilere rağmen hutbelerde Atatürk'ün adı geçmedi.

AYASOFYA'NIN AÇILIŞINDA ATATÜRK'E LANET OKUDUĞU İDDİA EDİLDİ

Danıştay 10. Dairesi’nin 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararının iptal edilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Diyanet’e devredilen Ayasofya’da 86 yıl sonra ilk namaz 24 Temmuz 2020’de kılındı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve kabine üyelerinin katıldığı namazda cuma hutbesini elinde kılıçla okuyan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Fatih Sultan Mehmet Ayasofya’yı cami olması için vakfetti. Bizim inancımızda vakıf malı dokunulmazdır, dokunanı yakar! Vakfedenin şartını çiğneyen lanete uğrar” ifadelerini kullanmıştı.

ERBAŞ’A ONLARCA SUÇ DUYURUSU YAĞMIŞTI!
Erbaş’ın bu sözleri, Ayasofya’yı müze yapma kararı alan Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyetin kurucu kadrolarını hedef aldığı şeklinde yorumlandı ve kamuoyu tarafından büyük tepki ile karşılandı.

Arapguş

SAFİ ARPAGUŞ KİMDİR?

Safi Arpaguş, 1967 yılında Amasya-Gümüşhacıköy'de doğdu. 1985 yılında Gümüşhacıköy İmam-Hatip Lisesi’nden, 1990 yılında da M.Ü. İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. 1992 yılında M.Ü. İlahiyat Fakültesi Tasavvuf Anabilim dalında araştırma görevlisi oldu. 1994 yılında “Aziz Mahmud Hüdâyî’nin Nasâyıh ve Mevâiz İsimli Eseri” adlı çalışmasıyla yüksek lisansını; 2001 yılında “Mevlânâ’nın Dîni Anlatım Metodu” isimli tez ile de doktorasını tamamladı. 2002-2003 yılları arasında İngiltere’de, 2010 yılında Suriye’de bulundu. 2008 yılında Doçent, 2014 yılında profesör oldu.