Türk Dünyası'nda ortak alfabeye bir adım daha!
Türk Dünyası'nda ortak alfabeye bir adım daha!
İçeriği Görüntüle

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) bünyesindeki USOM’un, yurttaşların kişisel verilerine izinsiz erişim sağladığı tespit edilen “sowix” sistemiyle ilgili soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında 8 kişi hakkında gözaltı kararı verdi.

KİŞİSEL VERİLERE YETKİSİZ SORGU

Sistemin, kişisel verilerin yetkisiz şekilde sorgulanmasına imkan verdiği belirtildi. Başsavcılık tarafından yapılan açıklamaya göre, soruşturma kapsamında 8 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Gözaltı işlemlerinin Ankara merkezli yürütüldüğü ve soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

Yetkililer, vatandaşların kişisel verilerinin korunması ve yasa dışı erişimlerin engellenmesi için soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğünü belirtti.

Kaynak: DHA