Fransa'da Yargıtay, eski cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin yolsuzlukla yargılandığı ve Mayıs 2023'te 2 yılı tecilli 3 yıl hapis cezasına çarptırıldığı telekulak davasında yapılan itiraza ilişkin kararını açıkladı.
Sarkozy'nin, alt mahkemenin kararına ilişkin itirazını reddeden Yargıtay'ın nihai kararına göre, Sarkozy, 1 yıl hapis cezasını evde elektronik kelepçeyle geçirecek ve 3 yıl seçilme hakkından faydalanamayacak.
Nicolas Sarkozy, Yargıtay'ın kararına ilişkin X hesabından yaptığı açıklamada, masum olduğunu ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin (AİHM) ve Anayasa Konseyinin mevzuatına göre, sanık olarak haklarının ihlal edildiğini savundu.
Söz konusu davayla ilgili AİHM'e başvuracağını duyuran Sarkozy, "AİHM'e yaptığım başvuru maalesef, Fransa'nın mahkum edilmesine yol açabilir" ifadesini kullandı.